Sunday, April 22, 2012

Kisah Hidup aku

12.9.2011

Fuh
~ Hari ni aku dekat sekolah . boring pulak rasanya harini . so aku ada plan nak pergi kantin dengan kawan aku . Macam biasa , tengah berjalan bergurau senda dengan kawan kawan . kawan aku ni cukup spoting . dia juga orang yang serius . so memang biasa la orang lelaki .

so dalam perjalanan pergi ke kantin . aku terjumpa seorang budak perempuan ni . kakak dia sama kelas dengan aku .
s
Aku pura pura linpas depan dia . Dah sampai je depan dia aku mintak no handphone . kot kot dia nak kasi . rupanya tak . dia senyum senyum manis je dengan aku . budak tu budak bidayuh . dia tak nak kasi dengan aku dan jalan terus je

ok . so harini aku melepas lagi . harap besok aku dapat minta number dia balik . sebab aku lebih berani meluahkan perasaan mengunakan cara mesej daripada face to face .

Balik kelas je lepas minta number perempuan tu tadi . kan dia tak nak kasi dengan aku . so aku minta dengan kakak dia pulak . so ni secara ringas penjelasan tentang latar belakang perempuan tu . dia orang bidayuh .

So aku masih ingat apa yang dia ajar dengan aku . "do nuak piin ti ?" tak betul kot ejaan tu . tapi maksut dia "kau nak tak minum air ni?" hahaha .

Berbalik kepada cerita aku dengan kakak di pulak . so aku cuba minta dengan kakak dia .
lepas tu kakak dia cakap macam ni "mintak kau pun dengan nya . aku sik ingat number hanpon nya aih . hahah "
maksut nya "kau minta dengan dia sendiri . aku tak ingat number dia"

Dalam hati aku cakap aduhh ~~

hahah . memang biasa la kot . perempuan mana nak kasi number adek dia dengan orang lain . so aku nak try minta number dia balik .

13.9.2011

So hari ni aku nak minta number dia balik . Aku ceritakan pasal jadual kelas aku hari ni pulak . Aku tengok hari ni ada Kelas matematik . so adek dia akan hantar cokulater . kelas adek dia ni dekat bawah . perempuan yang aku maksutkan tu . Kelas aku dekat atas bukit .

Pada waktu tu aku duduk dekat tangga . lepak dengan kawan aku . macam biasa . sekarang ni waktu rehat . Dalam beberapa minit adek dia datang . ada kokulater dekat tangan dia . waktu dia naik tangga tu aku angkat kening . macam teguran . oit oit . hahaha

Dia pun bagi respon macam yang aku bagi jugak . Fuh .. aku masih ingat waktu tu . Rasa macam tak percaya pun ada . tapi apa boleh buat . dia sekarang ni dah tiada lagi bersama dengan aku .

So . aku pun kejar dia . lepas tu aku berhenti dekat depan dia . masih jugak aku guna ayat yang sama . minta number hanfon dia .

Waktu tu dia pegang kolkulater . jadi dia buka kolkulater . dia tekan something . lepas tu dia cakap . nah . kau berik dengan kakak aku lok .("kau bagi dengan kakak aku nanti") sambil senyum senyum .

Aku pun bagi . lepas tu dekat kolkulater tu ade number handfon dia . wow . hahaha . ni cara baru . aku rasa nak menjerit jerit pun ada waktu tu . sebab dapat number dia . sebenarnya , aku tak ade niat pun atau ade perasaan pun dekat perempuan tu . so . lepas balik je aku dari sekolah . aku pun masej dia .

Cakap macam biasa . hai hai . macam lucu pulak rasanya kalau kita kenangkan balik bende bende macam ni .

Lepas dalam masabeberapa minggu aku mesej dengan dia . pada satu malam tu . aku tanya dia satu soalan . awak . awak sudi tak jadi orang istimewa untuk saya ?

Lepas tu dia cakap . Erk . tak tahu la .

Hehe . jawapan tak tahu tu yang buat aku makin semangat . so aku masih paksa dia pada malam tu . nak dia cakap . dia sudi tak jadi teman istimewa aku . aku cuba ayat ayatkan dia .
aku tanya balik .

Awak . awak sudi tak jadi teman istimewa dalam Hidup saya ?

Yup Erry . saya Sudi .

Waktu tu malam . dalam pukul 10.30 . aku kena tidur awal . sebab eso kelas

pada malam tu aku nak rasa menjerit gembira pun ada. aku sangat happy waktu tu .


-Bersambung-

4 34:

Eyesha Zaidin on April 23, 2012 at 12:25 AM said...

salam..tq lawat blog saya//=)..penuh info dan pengetahuan kat blog ni...=)

Rubikz Key on April 23, 2012 at 1:40 AM said...

cewahh seth, untung la. kah3.

Anonymous said...

Pergh seth, bukan na story ngan ak kau nie. ni yang mane plak? huhu
-kira-

Anonymous said...

Cool

 

About

Site Info

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tutors Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Converted To Community Galleria by Cool Tricks N Tips