Tuesday, April 24, 2012

Cewah Hacking : Cara Buat Folder yang tidak dapat di Delete / Etc

Salam Sejahtera semua

Hari ni seth nak ajar korang cara buat folder yang korang yang tak dapat Delete ./ Rename ./ Move ./ Copy ./ paste ./ what ever .

So macam mana nak buat ? apa yang korang perlu lakukan ?

Ok . pertama kali korang buka command Prompt (cmd)

Start > Run > Cmd > [Enter] .

Start > Cmd > Command Prompt

Lepas tu dalam command Prompt taip ni

1. OK. Contoh korang nak buat dalam Disk D,

2. Buka Command Prompt (cmd), Lalu Taip D:, [Enter]

3. Kalau Korang dah dalam dir D:\> Taip md \lpt1\\ Lepas tu tekan [Enter]

(rujuk gambar Dibawah)


Peringatan : lpt1 hanya Boleh mengunakan nama itu sahaja . korang tak boleh nak tukar kepada nama yang lain

Ok . selepas korang tekan enter . Di dalam local disk D: akan tercipta satu folder yang bernama Ipti .

Untuk memasukan File ke dalam folder ni . korang cuma boleh memasukan ke dalam folder tsb . Right klik dan new ./ Notepad ./ Folder ./ Etc .

Ok . Untuk folder ni . korang kena taip ni di dalam CMD

D:\> taip rd \lpt1\\ dan [Enter]

Itu sahaja .

p/s : Sebelum korang delete folder ni . korang kena delete semua file yang ada folder tu

Ada masaalah ? Contact Saya dekat Facebook : Seth Erry

2 34:

TwinX Tutorial on May 29, 2012 at 11:36 PM said...

kalau nak delete macam mana??

TwinX Tutorial on May 29, 2012 at 11:37 PM said...

macam mana nak delete folder tu ??

 

About

Site Info

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tutors Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Converted To Community Galleria by Cool Tricks N Tips