Friday, July 6, 2012

Cara Install reaver di dalam Ubuntu 12.04

Salam sejahtera

Hari ni seth nak ajar cara install reaver dalam ubuntu 12.4

ok . pertama skali korang download yang latest version reaver

ada di sini : http://code.google.com/p/reaver-wps/downloads/list

tapi guna setting yang saya gunakan. sama sahaja. ikut betul betul .

erry@ubuntu~$ wget http://reaver-wps.googlecode.com/files/reaver-1.4.tar.gz

kita unpack . kalau nak tengok taip : ls

erry@ubuntu~$ tar -xzvf reaver-1.4.tar.gz

lepas tu korang kena install yang ni

erry@ubuntu~$ apt-get install libsqlite3-dev

(masukan password root korang) dia akan install

masuk kedalam folder reaver yang sudah di unpack

erry@ubuntu~$ cd reaver-1.4

erry@ubuntu~$ cd src

erry@ubuntu~$ ./configure --prefix=/usr

erry@ubuntu~$ make

erry@ubuntu~$ sudo make install

Ok .. dah siap .. tapi korang kena ada aircrack-ng dahulu sebelum buat ni .

jom mula

r00t@ubuntu~$ sudo airmon-ng start wlan0

r00t@ubuntu~$ sudo reaver -i mon0 -b 00:00:00:00:00:00


tukar MAC 00:00:00:00:00:00 dengan MAC address yang korang nak crack

itu sahaja.. Enjoy hacking :DDD

1 34:

jxhisam on October 15, 2012 at 5:58 PM said...

terima kasih.. amat menbantu

 

About

Site Info

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tutors Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Converted To Community Galleria by Cool Tricks N Tips