Monday, June 11, 2012

Tutorial : Cara Install Darkjumper dalam Linux

salam sejahtera

Hari ni saya nak kongsi tutorial cara install darkjumper di dalam Linux
di dalam windows pon boleh . maaf kali ni tutorial tanpa gambar

first korang kena install python:

Seth @Seth-Erry ~$ sudo apt-get install python

masuk dlm ni dulu /data/src

Seth @Seth-Erry ~$ cd /data/src/

lepas tu korang download

Seth @Seth-Erry ~$ wget http://ignum.dl.sourceforge.net/project/darkjumper/darkjumper.v5.7.tar.gz

unpack darkjumper

Seth @Seth-Erry ~$ tar xzvf darkjumper.v5.7.tar.gz

lepas tu korang akan junpa. basic command

Seth @Seth-Erry ~$ ./darkjumper.py -t -m

ni contoh meh ...

Seth @Seth-Erry ~$ ./darkjumper.py -t www.celcom.com.my -m full

Itu sahaja .. jika "bash: cd: /data/src/: No such file or directory"

sila masuk ke "dir " yang lain ok


Jika penguna windows sila install python dahulu dan download. run dari cmd

salam sejahtera

Hari ni saya nak kongsi tutorial cara install darkjumper di dalam Linux
di dalam windows pon boleh . maaf kali ni tutorial tanpa gambar

first korang kena install python:

Seth @Seth-Erry ~$ sudo apt-get install python

masuk dlm ni dulu /data/src

Seth @Seth-Erry ~$ cd /data/src/

lepas tu korang download

Seth @Seth-Erry ~$ wget http://ignum.dl.sourceforge.net/project/darkjumper/darkjumper.v5.7.tar.gz

unpack darkjumper

Seth @Seth-Erry ~$ tar xzvf darkjumper.v5.7.tar.gz

lepas tu korang akan junpa. basic command

Seth @Seth-Erry ~$ ./darkjumper.py -t -m

ni contoh meh ...

Seth @Seth-Erry ~$ ./darkjumper.py -t www.celcom.com.my -m full

Itu sahaja .. jika "bash: cd: /data/src/: No such file or directory"

sila masuk ke "dir " yang lain ok


Jika penguna windows sila install python dahulu dan download. run dari cmd

Thursday, June 7, 2012

news: Apakah itu trojan ?

Salam sejahtera semua

hari ni seth nak kongsi satu benda . apakah itu trojan??

kalau orang nak tahu korang boleh teruskan membaca

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/539332_354614531241149_1484159223_n.jpg

Virus Trojan Horse ialah program yang menjangkiti sesuatu komputer untuk mengakibatkan kerosakan. Kerosakan tersebut boleh ditafsirkan sebagai kecurian data, kecurian identiti, akaun sulit dan sebagainya. Trojan Horse boleh menjangkiti mesin pengguna tanpa disedari. Sebaik sahaja ia menembusi komputer, virus Trojan Horse akan mengimbas keseluruhan komputer dengan matlamat untuk mencuri data peribadi. Salah satu virus Trojan Horse terawal dikesan pada tahun 1980-an, apabila beberapa komputer terjejas akibat jangkitannya. Ia telah dibangunkan oleh penggodam dengan tujuan untuk mencuri kata laluan akaun-akaun peribadi atau sulit. Semakin hari ia semakin berkembang dan semakin canggih fungsinya. Nama Trojan Horse datang dari cerita mitologi Yunani tentang pengepungan Troy. Orang-orang Yunani tidak mampu untuk menakluk bandar sehingga mereka membina sebuah kuda kayu Trojan yang besar dan menyembunyikan beberapa orang pahlawan (tentera) di dalamnya. Kuda kayu itu sepatutnya menjadi hadiah dari orang Yunani, memaklumkan bahawa mereka akan belayar dan tidak lagi mahu menakluki bandar. Apabila kuda Trojan dibawa masuk ke dalam bandar, tentera Yunani di dalamnya menunggu sehingga hari beransur gelap dan kemudian menyerang Troy, memusnahkan sekali gus memenangi peperangan. Menurut beberapa sumber dalam talian virus kuda Trojan pertama dikenali sebagai 'pest trap', yang juga dikenali sebagai 'Spy Sheriff'. Trojan Horse ini berjaya menjangkiti kira-kira satu juta komputer di seluruh dunia. Ia tidak merosakkan mana-mana fail pada komputer, sebaliknya ia membawa kepada kemunculan sejumlah besar pop-up, sebahagian besar daripadanya kelihatan seperti amaran kepada pengguna mengenai keperluan untuk memasang beberapa jenis aplikasi/perisian. Apabila virus Trojan Horse menjangkiti satu-satu komputer, agak sukar untuk membuangnya. Jika ia mahu dipadam, virus Trojan Horse hanya akan memasang semula dirinya daripada data fail tersembunyi yang telah terjejas (dijangkiti) pada komputer. Terdapat satu perkara penting yang perlu diingat, virus Trojan Horse tidak boleh 'dihidupkan' melainkan jika pengguna tidak mengaktifkan program yang mempunyai virus tersebut. Adalah penting yang anda tidak memuat turun program-program yang tidak diketahui, yang mana sumber integritinya boleh diragui, lebih-lebih lagi jika seseorang atau sesuatu memujuk anda untuk berbuat demikian.
Salam sejahtera semua

hari ni seth nak kongsi satu benda . apakah itu trojan??

kalau orang nak tahu korang boleh teruskan membaca

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/539332_354614531241149_1484159223_n.jpg

Virus Trojan Horse ialah program yang menjangkiti sesuatu komputer untuk mengakibatkan kerosakan. Kerosakan tersebut boleh ditafsirkan sebagai kecurian data, kecurian identiti, akaun sulit dan sebagainya. Trojan Horse boleh menjangkiti mesin pengguna tanpa disedari. Sebaik sahaja ia menembusi komputer, virus Trojan Horse akan mengimbas keseluruhan komputer dengan matlamat untuk mencuri data peribadi. Salah satu virus Trojan Horse terawal dikesan pada tahun 1980-an, apabila beberapa komputer terjejas akibat jangkitannya. Ia telah dibangunkan oleh penggodam dengan tujuan untuk mencuri kata laluan akaun-akaun peribadi atau sulit. Semakin hari ia semakin berkembang dan semakin canggih fungsinya. Nama Trojan Horse datang dari cerita mitologi Yunani tentang pengepungan Troy. Orang-orang Yunani tidak mampu untuk menakluk bandar sehingga mereka membina sebuah kuda kayu Trojan yang besar dan menyembunyikan beberapa orang pahlawan (tentera) di dalamnya. Kuda kayu itu sepatutnya menjadi hadiah dari orang Yunani, memaklumkan bahawa mereka akan belayar dan tidak lagi mahu menakluki bandar. Apabila kuda Trojan dibawa masuk ke dalam bandar, tentera Yunani di dalamnya menunggu sehingga hari beransur gelap dan kemudian menyerang Troy, memusnahkan sekali gus memenangi peperangan. Menurut beberapa sumber dalam talian virus kuda Trojan pertama dikenali sebagai 'pest trap', yang juga dikenali sebagai 'Spy Sheriff'. Trojan Horse ini berjaya menjangkiti kira-kira satu juta komputer di seluruh dunia. Ia tidak merosakkan mana-mana fail pada komputer, sebaliknya ia membawa kepada kemunculan sejumlah besar pop-up, sebahagian besar daripadanya kelihatan seperti amaran kepada pengguna mengenai keperluan untuk memasang beberapa jenis aplikasi/perisian. Apabila virus Trojan Horse menjangkiti satu-satu komputer, agak sukar untuk membuangnya. Jika ia mahu dipadam, virus Trojan Horse hanya akan memasang semula dirinya daripada data fail tersembunyi yang telah terjejas (dijangkiti) pada komputer. Terdapat satu perkara penting yang perlu diingat, virus Trojan Horse tidak boleh 'dihidupkan' melainkan jika pengguna tidak mengaktifkan program yang mempunyai virus tersebut. Adalah penting yang anda tidak memuat turun program-program yang tidak diketahui, yang mana sumber integritinya boleh diragui, lebih-lebih lagi jika seseorang atau sesuatu memujuk anda untuk berbuat demikian.

Wednesday, June 6, 2012

Tutorial : Cara lajukan loading di youtube

salam sejahtera

http://paraisocity.netne.net/wp-content/uploads/2011/02/Bywifi+Streaming+Downloader.01.jpg

Ok. hari ni seth nak kongsi dengan korang satu software yang boleh melajukan loading di dalam video youtube

Apa yang korang perlu buat sangat mudah . korang cuma perlu install software ini sahaja .

Apakah keistimmewaan korang mengunakan bywifi ?

pertama adalah loading di dalam yotube korang menjadi lebih laju dan di dalam masa yang sama korang boleh download video yang korang tengok iti dalam masa yang sama .

Download disini (mediafire link 7MB)

Nanti korang akan nanpaka satu tab pada icon tray .

Korang klik pada icon bywifi . maka video sudah di download di dalam bywifi tersebut .

bagaimana korang nak download untuk meletakan file video tersebut di desktop ?

Mudah sahaja . klik pada nama :

videoplayer ./ selepas itu korang right klik dan tekan download video file ./

korang pilih desktop ./ maka video akan di simpan di dalam desktop .

File format adalah */.Flv

Itu sahaja . jangan lupa share ok .

enjoy

salam sejahtera

http://paraisocity.netne.net/wp-content/uploads/2011/02/Bywifi+Streaming+Downloader.01.jpg

Ok. hari ni seth nak kongsi dengan korang satu software yang boleh melajukan loading di dalam video youtube

Apa yang korang perlu buat sangat mudah . korang cuma perlu install software ini sahaja .

Apakah keistimmewaan korang mengunakan bywifi ?

pertama adalah loading di dalam yotube korang menjadi lebih laju dan di dalam masa yang sama korang boleh download video yang korang tengok iti dalam masa yang sama .

Download disini (mediafire link 7MB)

Nanti korang akan nanpaka satu tab pada icon tray .

Korang klik pada icon bywifi . maka video sudah di download di dalam bywifi tersebut .

bagaimana korang nak download untuk meletakan file video tersebut di desktop ?

Mudah sahaja . klik pada nama :

videoplayer ./ selepas itu korang right klik dan tekan download video file ./

korang pilih desktop ./ maka video akan di simpan di dalam desktop .

File format adalah */.Flv

Itu sahaja . jangan lupa share ok .

enjoy

Hacking : tak dapat download file dari Ziddu.com guna IDm ?

Salam sejahtera

Hari ni seth nak ajar korang cara downlaod file dari ziddu.com mengunakan IDM .

Kalau korang download terus mengunakn idm maka akan keluar satu tabs yang mengatakan cannot download this mutiple file .

Ok . apa yang korang perlu buat ??

http://3.bp.blogspot.com/_l66RLGUm05M/TKR7xjzep8I/AAAAAAAAAQc/8uJBkhK3WWc/s1600/20r0o04.jpg

Apa yang korang buat ?

kalau korang download nanti akan keluar tombol download apabila korang selesai menulis captcha

Sebelum korang tekan butang download korang kena tekan "ALT" dahulu

sebelah "windows tabs" sebelah kiri space bar

Lepas tu baru korang tekan "Download"

Ok . sekarang korang download file dari ziddu.com mengunakan downloader browser korang sendiri

Itu sahaja . jangan lupa share ok


Salam sejahtera

Hari ni seth nak ajar korang cara downlaod file dari ziddu.com mengunakan IDM .

Kalau korang download terus mengunakn idm maka akan keluar satu tabs yang mengatakan cannot download this mutiple file .

Ok . apa yang korang perlu buat ??

http://3.bp.blogspot.com/_l66RLGUm05M/TKR7xjzep8I/AAAAAAAAAQc/8uJBkhK3WWc/s1600/20r0o04.jpg

Apa yang korang buat ?

kalau korang download nanti akan keluar tombol download apabila korang selesai menulis captcha

Sebelum korang tekan butang download korang kena tekan "ALT" dahulu

sebelah "windows tabs" sebelah kiri space bar

Lepas tu baru korang tekan "Download"

Ok . sekarang korang download file dari ziddu.com mengunakan downloader browser korang sendiri

Itu sahaja . jangan lupa share ok


 

About

Site Info

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tutors Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Converted To Community Galleria by Cool Tricks N Tips