Friday, July 6, 2012

Cara install darkjumper dalam linux

salam sejahtera .

hari ni seth nak ajar korang cara install darkjumper di dalam linuxhttp://3.bp.blogspot.com/-neW5zvecJXU/TbBw3wqd5bI/AAAAAAAAAW8/hBumvPuIAzU/s1600/Screenshot-1.jpg

darkjumper untuk crawl website .

first korang kena install python:

Seth @Seth-Erry ~$ sudo apt-get install python

masuk dlm ni dulu /data/src

Seth @Seth-Erry ~$ cd /data/src/

lepas tu korang download

Seth @Seth-Erry ~$ wget http://ignum.dl.sourceforge.net/project/darkjumper/darkjumper.v5.7.tar.gz

unpack darkjumper

Seth @Seth-Erry ~$ tar xzvf darkjumper.v5.7.tar.gz

lepas tu korang akan junpa. basic command

Seth @Seth-Erry ~$ ./darkjumper.py -t -m

ni contoh meh ...

Seth @Seth-Erry ~$ ./darkjumper.py -t www.celcom.com.my -m full

3 34:

syahmi emoboyz on August 6, 2012 at 1:54 AM said...

Seth nak tnye sangat2 nie harap tlg jwab

seth kalau windows x leh gune ke darkjumper aku gune x leh pon, bleh x guna?

Seth ./ Erry on August 6, 2012 at 6:05 AM said...

Ok.. kalau windows boleh. tp kena buka dengan cmd . so find syahmi kena download active python . boleh google "active python" . lepas itu install python itu tadi dan kau run guna cmd . mcm mana nak run ? kau boleh rujuk entry yg bertajuk "install perl scripting" dlm blog ni

Syahmi Noobies Attacker on August 7, 2012 at 12:51 AM said...

Dah jadi dah xyah teamviewer :D
Terima kasih banyak-banyak harap seth share tools hacking yang selalu seth gune :)

 

About

Site Info

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tutors Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Converted To Community Galleria by Cool Tricks N Tips