Thursday, December 29, 2011

Cara nak Tambah saiz pendrive 1 gb ke 2 gb



Salam sejahhtera semua

Ok... hari ni saya nak buat tutorial cara nak tambah pendrive korang yang 1gigabyte tu jadi 2 gigbyte .. macam mustahil .. tapi memang berhasil

ok... dapat di lakukan dengan memorycard .. music player (mp3) memory card dan music player serta memory card .. dan camera digital .. XD


nak tahu ?ok ,. ikut langkah langkah ni :

pertama .. korang download software tu dekat sini .. no virus .. free total = */

DOWNLOAD


Kedua .. masukan pendrive korang tu macam biasa.. tapi sebelum tu korang kena format dulu (backup)
kalau ada fail penting tu .. delete terus ..

lepas tu buka program yang korang download tadi ok..

lepas di buka .. dia akan keluar macam ni


pilih drive yang korang nak tambah capacity .. drive . kalau e E:/

pastikan itu pendrive korang .. jangan memory local disk c pulak korang naikan jadi 2 gb

karang besar besar local disk c 240 gb jadi 2gb pulak ..

ok ... lepas tu korang tekan FIX

Proses akan selesai .. sebelum tu.. remove macam biasa pendrive tu ... cabut keluar ..

lepas tu masukkan balik ..

right klik dan lihat propeties ..

ENJOY ...!

Peace Ah . !

11 34:

Rushdiey Areking on December 29, 2011 at 7:54 PM said...

2 gig je..
4gib ke 8 gib bleh x?

seth on December 29, 2011 at 8:00 PM said...

2 gig sahaja ..

kalau nak try satu satu .. 2 gb jadi 4 gb .. 4 gb 6 gb ..

Anonymous said...

blh tk pendrive sye 2 gb ke 4gb

are_kim95 bss on December 29, 2011 at 9:06 PM said...

x jadik pon..

seth on December 29, 2011 at 9:15 PM said...

boleh ,..try format balik

Anonymous said...

wat satu satu mcm mane?lpas jdi 2gb tu,wat skali lg?

DomoVogue™ on January 2, 2012 at 7:42 PM said...

Seth, boleh guna 4gb punya thumbdrive?

Anonymous said...

xjadi ape pown seth... :(

Hafizul Ilyas on May 28, 2012 at 10:30 PM said...

why parameter invalid???

Hafizul Ilyas on May 28, 2012 at 10:31 PM said...

why parameter invalid???

Anonymous said...

mcm mne dari 2gb tu nk naikkan jdi 4gb dan kemudian 6gb?

 

About

Site Info

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tutors Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Converted To Community Galleria by Cool Tricks N Tips