Friday, November 30, 2012

Perkenalkan Razer Game Booster

Assalamualaikum dan salam sejahtera

pernah dengar tentang games booster ? applikasi ni orang guna untuk mendapatkan prestasi permainan game yang lebih baik dan cepat . Ok . Sekarang admin nak perkenalkan dengan korang tentang Razer games booster . Sebenarnya game booster ada banyak jenis , jenis yang ada adalah Games booster dan Razer Games booster . Kalau korang nak tahu tentang Games booster korang boleh google untuk maklumat yang lebih lanjut .

Jum Kita teruskan dengan Razer Games booster .


Kalau korang nak download korang boleh download dengan Klik pada link yang dibawah :


Selepas korang selesai download , korang masuk di dalam folder tempat korang install tadi dan Delete file yang bernama :

RzCommon.DLL

Selepas itu korang run game dengan klik pada "Booster.Exe"

Selepas itu akan keluar error dan korang tekan sahaja "Continue Application" dan enjoy games Booster 




Assalamualaikum dan salam sejahtera

pernah dengar tentang games booster ? applikasi ni orang guna untuk mendapatkan prestasi permainan game yang lebih baik dan cepat . Ok . Sekarang admin nak perkenalkan dengan korang tentang Razer games booster . Sebenarnya game booster ada banyak jenis , jenis yang ada adalah Games booster dan Razer Games booster . Kalau korang nak tahu tentang Games booster korang boleh google untuk maklumat yang lebih lanjut .

Jum Kita teruskan dengan Razer Games booster .


Kalau korang nak download korang boleh download dengan Klik pada link yang dibawah :


Selepas korang selesai download , korang masuk di dalam folder tempat korang install tadi dan Delete file yang bernama :

RzCommon.DLL

Selepas itu korang run game dengan klik pada "Booster.Exe"

Selepas itu akan keluar error dan korang tekan sahaja "Continue Application" dan enjoy games Booster 




Melihat Youtube melalui Vlc player

Assalamualaikum dan salam sejahtera

korang pernah dengar tentang Vlv player ? . kebanyakan orang yang tahu tentang Vlv player untuk dengar lagu , untuk menonton video . Tapi korang tahu tak Vlc player ni boleh untuk melihat youtube ?
Ok . kalau korang nak tahu bagaimana youtube boleh di tengok di dalam Vlc player , korang boleh rujuk wiki :

http://en.wikipedia.org/wiki/Streaming_media

Kalau korang nak tahu lebih lanjut lagi tentang Vlc player atau korang nak download , korang boleh rujuk link di bawah :

http://www.videolan.org/vlc/

Ok . Kita teruskan dengan tutorial tadi , cara untuk tengok youtube guna vlc player .
Sebagai contoh , saya akan mengunakan video

Menghitung Hari - Kris Dayanti


Sekarang link youtube untuk lagu itu adalah :

http://www.youtube.com/watch?v=cMwtH4-FYWk

Sekarang korang buka VLC player korang dan tekan pada Media ->  Open network Stream.

korang ambil link di dalam kotak di atas dan masukan di dalam kotak selepas korang klik Open network Stream . (Rujuk gambar dibawah)


Selepas korang dah paste , korang tekan "play"


Itu sahaja , Enjoy

Suarakan pendapat anda : ~


Assalamualaikum dan salam sejahtera

korang pernah dengar tentang Vlv player ? . kebanyakan orang yang tahu tentang Vlv player untuk dengar lagu , untuk menonton video . Tapi korang tahu tak Vlc player ni boleh untuk melihat youtube ?
Ok . kalau korang nak tahu bagaimana youtube boleh di tengok di dalam Vlc player , korang boleh rujuk wiki :

http://en.wikipedia.org/wiki/Streaming_media

Kalau korang nak tahu lebih lanjut lagi tentang Vlc player atau korang nak download , korang boleh rujuk link di bawah :

http://www.videolan.org/vlc/

Ok . Kita teruskan dengan tutorial tadi , cara untuk tengok youtube guna vlc player .
Sebagai contoh , saya akan mengunakan video

Menghitung Hari - Kris Dayanti


Sekarang link youtube untuk lagu itu adalah :

http://www.youtube.com/watch?v=cMwtH4-FYWk

Sekarang korang buka VLC player korang dan tekan pada Media ->  Open network Stream.

korang ambil link di dalam kotak di atas dan masukan di dalam kotak selepas korang klik Open network Stream . (Rujuk gambar dibawah)


Selepas korang dah paste , korang tekan "play"


Itu sahaja , Enjoy

Suarakan pendapat anda : ~


Thursday, November 29, 2012

Opera Mini 5.1 percuma Untuk pengguna Andriod (Maxis)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Opera mini . opera mini adalah merupakan Browser yang dicipta untuk penguna handphone . Sebenarnya banyak lagi browser yang diluar sana untuk pengguna mobile , tetapi munkin opera mini merupakan browser yang pantas untuk digunakan dan stabil setakat ini ,



Tapi korang tahu tak ada trick percuma untuk opera mini ni ?

Untuk semua pengguna andriod , apa yang pertama korang perlu buat adalah korang kena root andriod korang dahulu sebelum korang dapat mengunakan trick ni , Jika andriod korang sudah di"root" korang boleh download Driod wall

Driodwall : Download

Selepas itu korang download J2mE

J2mE : Download

Sekarang korang download Opera Mini

Opera Mini : Download 

Ok . Pertama sekali korang Install Driodwall . Di dalam Driodwall korang , pada logo wifi , korang tick pada All application , Dekat logo 3g , tick pada j2mE dan Opera mini , selepas itu korang enable Firewall , log dan apply Rules .

Selepas itu korang install Opera mini , korang masuk dan pada selection menu , setting , tick dekat use proxy dan masukan  202.075.133.049 port 80

Selepas itu , pergi dekat menu , dekat wifi , tukar Custom 1

server : http://maxis.mobby.me.server4.operamini.com:80/

p/s: Korang jangan lupa untuk on packet data .Munkin credit anda akan dipotong tetapi tidak banyak .

Itu sahaja , Enjoy ..


Terima kasih dekat abang shahrizal sebab kongsi tutorial ./

Suarakan Pendapat anda :
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Opera mini . opera mini adalah merupakan Browser yang dicipta untuk penguna handphone . Sebenarnya banyak lagi browser yang diluar sana untuk pengguna mobile , tetapi munkin opera mini merupakan browser yang pantas untuk digunakan dan stabil setakat ini ,



Tapi korang tahu tak ada trick percuma untuk opera mini ni ?

Untuk semua pengguna andriod , apa yang pertama korang perlu buat adalah korang kena root andriod korang dahulu sebelum korang dapat mengunakan trick ni , Jika andriod korang sudah di"root" korang boleh download Driod wall

Driodwall : Download

Selepas itu korang download J2mE

J2mE : Download

Sekarang korang download Opera Mini

Opera Mini : Download 

Ok . Pertama sekali korang Install Driodwall . Di dalam Driodwall korang , pada logo wifi , korang tick pada All application , Dekat logo 3g , tick pada j2mE dan Opera mini , selepas itu korang enable Firewall , log dan apply Rules .

Selepas itu korang install Opera mini , korang masuk dan pada selection menu , setting , tick dekat use proxy dan masukan  202.075.133.049 port 80

Selepas itu , pergi dekat menu , dekat wifi , tukar Custom 1

server : http://maxis.mobby.me.server4.operamini.com:80/

p/s: Korang jangan lupa untuk on packet data .Munkin credit anda akan dipotong tetapi tidak banyak .

Itu sahaja , Enjoy ..


Terima kasih dekat abang shahrizal sebab kongsi tutorial ./

Suarakan Pendapat anda :

permainan Eternity Warriors 2 untuk pengguna Andriod

Assalamualaikum dan salam sejahtera

gaming ? korang minat gaming ? admin memang minat gaming , sehingga kadang-kadang memang lupa dunia kalau sudah bermain dengan game ,Sekarang admin nak kongsi dengan korang satu game untuk pengguna andriod yang sangat seronok  Admin pernah main game ini , memang puas hati kerana grafic , bunyi dan cara permainan yang menyeronokan .

Game ini seakan-akan zombie , setiap level akan bertemu dengan Boss ataupun final boss . Sebelum memasuki level yang seterusnya , kita kena kalahkan boss yang terakhir itu dahulu .

Ok . mari kita tengok ScreenShot untuk permainan tersebut :





Apa perdapat korang dengan screenshot diatas ? 

Korang nak tengok video ? Ok . Ini video untuk permainan tersebut :


Kalau korang rasa seronok , korang boleh dapatkan game ni di google playstore . tiada cas dikenakan , sila ikut kesesuaian peranti korang k ..

Downloads :~

Google Play Store


Itu sahaja . Enjoy ..

Sila suarakan Pendapat anda :
Assalamualaikum dan salam sejahtera

gaming ? korang minat gaming ? admin memang minat gaming , sehingga kadang-kadang memang lupa dunia kalau sudah bermain dengan game ,Sekarang admin nak kongsi dengan korang satu game untuk pengguna andriod yang sangat seronok  Admin pernah main game ini , memang puas hati kerana grafic , bunyi dan cara permainan yang menyeronokan .

Game ini seakan-akan zombie , setiap level akan bertemu dengan Boss ataupun final boss . Sebelum memasuki level yang seterusnya , kita kena kalahkan boss yang terakhir itu dahulu .

Ok . mari kita tengok ScreenShot untuk permainan tersebut :





Apa perdapat korang dengan screenshot diatas ? 

Korang nak tengok video ? Ok . Ini video untuk permainan tersebut :


Kalau korang rasa seronok , korang boleh dapatkan game ni di google playstore . tiada cas dikenakan , sila ikut kesesuaian peranti korang k ..

Downloads :~

Google Play Store


Itu sahaja . Enjoy ..

Sila suarakan Pendapat anda :

Cara Install Windows mengunakan USB

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Korang pernah tak install windows 7 ataupun windows 8 dengan mengunakan USB ?
kalau korang selalu jumpa , linux sahaja yang mengunakan USB kalau nak install .
Ok , sekarang admin nak share dengan korang cara nak install windows dengan mengunakan Usb ,

Ok , sekarang korang kena sediakan Usb dan Installer . Sebagai contoh admin akan mengunakan windows 8 sebagai installer (Windows8.Iso)

Applikasi yang akan kita gunakan adalah :

Windows 7 USB , Software ini juga support 32bit dan 64bit sistem operasi

Download Link :

http://download.cnet.com/Windows-7-USB-DVD-Download-Tool/3000-18513_4-10972600.html

Sila download dan Install .

Jika korang mendapat error yang mengatakan "required Net Framework 2.0" sila download di sini :

http://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.aspx?id=22808

Ok . Selepas korang install , Sila buka ,

korang akan nampak seperti gambar dibawah :



Ok . Pada perkataan "Browse" , korang pilih file .Iso yang korang nak , Contoh seperti Windows8.Iso atau apa-apa operating sistem windows .



Seperti gambar dibawah , sila pilih perkataan "USB device"


Selepas itu korang tekan "Begin Copying"



Selepas itu korang tekan "Erase USB device"

Itu sahaja , korang tunggu sehingga Copying selesai dan korang dah boleh mula untuk boot usb korang .
Sekarang korang boleh install windows korang dengan mengunakan usb.

Itu sahaja , Enjoy ..




Assalamualaikum dan salam sejahtera

Korang pernah tak install windows 7 ataupun windows 8 dengan mengunakan USB ?
kalau korang selalu jumpa , linux sahaja yang mengunakan USB kalau nak install .
Ok , sekarang admin nak share dengan korang cara nak install windows dengan mengunakan Usb ,

Ok , sekarang korang kena sediakan Usb dan Installer . Sebagai contoh admin akan mengunakan windows 8 sebagai installer (Windows8.Iso)

Applikasi yang akan kita gunakan adalah :

Windows 7 USB , Software ini juga support 32bit dan 64bit sistem operasi

Download Link :

http://download.cnet.com/Windows-7-USB-DVD-Download-Tool/3000-18513_4-10972600.html

Sila download dan Install .

Jika korang mendapat error yang mengatakan "required Net Framework 2.0" sila download di sini :

http://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.aspx?id=22808

Ok . Selepas korang install , Sila buka ,

korang akan nampak seperti gambar dibawah :



Ok . Pada perkataan "Browse" , korang pilih file .Iso yang korang nak , Contoh seperti Windows8.Iso atau apa-apa operating sistem windows .



Seperti gambar dibawah , sila pilih perkataan "USB device"


Selepas itu korang tekan "Begin Copying"



Selepas itu korang tekan "Erase USB device"

Itu sahaja , korang tunggu sehingga Copying selesai dan korang dah boleh mula untuk boot usb korang .
Sekarang korang boleh install windows korang dengan mengunakan usb.

Itu sahaja , Enjoy ..




Blackhats satu lagi Reel One Entertainment Movie

Assalamualaikum dan salam Sejahtera

Blackhats adalah satu cerita mengenai hacker yang dibawah Reel One Entertainment Movie 
tak sabar rasanya nak tunggu cerita ni ;

Sebenarnya admin pun suka cerita yang berkenaan dengan It , networking dan security , tetapi sukar nak cari cerita yang mempunyai ciri-ciri tersebut.

Jum kita tengok maklumat tentang cerita blackhats :




Ini adalah petikan di dalam forum mengenai cerita blackhats :

Reel One Entertainment, and Supremacy Films, have jointly announced today it will begin production on a new crime thriller, blackhats in early fall of 2011 with Errol Sadler (Step Off) to star. Laron Austin (Step Off) is set to direct the film based on the original screenplay written by Eddie Singleton (Step Off) and Martin Kelley (Step OffImmigration Tango). blackhats will be produced by Eddie Singleton, Martin Kelley and Bennie Swint with Supremacy’s Errol Sadler. 

blackhats is about a reformed, hot-tempered bounty hunter, Elisha Fleming, who finds his new harmonious life as a Fugitive Recovery Agent threatened, when he must track down a group of cyber hackers before they are assassinated by a rival bounty hunter while also trying to prevent a massive viral attack that could collapse America’s economic foundation. 

Sadler recently co-starred in “Step Off”, distributed by Grindstone/Lionsgate Entertainment. Errol partnered with Symmetry Entertainment and C. Clear Cinema to Produce “Echo at 11 Oak Drive”, a feature length film that tells three stories that transpire under the same roof over three eras of time. He has also teamed up with Shadow Motion Picture to produce their latest Action packed feature length film “Fixer”, which is based on the sisterhood of female assassins.


So, more inforation on casting, posters, shooting, etc. will occur soon.


Kalau korang nak baca lagi , korang boleh rujuk link dibawah :

http://www.prlog.org/11674648-reelone-announcing-blackhats-movie.html

Korang kena tunggu cerita ni keluar , baru dapat tengok . sama-sama kita tunggu

Itu sahaja . Enjoyy
Assalamualaikum dan salam Sejahtera

Blackhats adalah satu cerita mengenai hacker yang dibawah Reel One Entertainment Movie 
tak sabar rasanya nak tunggu cerita ni ;

Sebenarnya admin pun suka cerita yang berkenaan dengan It , networking dan security , tetapi sukar nak cari cerita yang mempunyai ciri-ciri tersebut.

Jum kita tengok maklumat tentang cerita blackhats :




Ini adalah petikan di dalam forum mengenai cerita blackhats :

Reel One Entertainment, and Supremacy Films, have jointly announced today it will begin production on a new crime thriller, blackhats in early fall of 2011 with Errol Sadler (Step Off) to star. Laron Austin (Step Off) is set to direct the film based on the original screenplay written by Eddie Singleton (Step Off) and Martin Kelley (Step OffImmigration Tango). blackhats will be produced by Eddie Singleton, Martin Kelley and Bennie Swint with Supremacy’s Errol Sadler. 

blackhats is about a reformed, hot-tempered bounty hunter, Elisha Fleming, who finds his new harmonious life as a Fugitive Recovery Agent threatened, when he must track down a group of cyber hackers before they are assassinated by a rival bounty hunter while also trying to prevent a massive viral attack that could collapse America’s economic foundation. 

Sadler recently co-starred in “Step Off”, distributed by Grindstone/Lionsgate Entertainment. Errol partnered with Symmetry Entertainment and C. Clear Cinema to Produce “Echo at 11 Oak Drive”, a feature length film that tells three stories that transpire under the same roof over three eras of time. He has also teamed up with Shadow Motion Picture to produce their latest Action packed feature length film “Fixer”, which is based on the sisterhood of female assassins.


So, more inforation on casting, posters, shooting, etc. will occur soon.


Kalau korang nak baca lagi , korang boleh rujuk link dibawah :

http://www.prlog.org/11674648-reelone-announcing-blackhats-movie.html

Korang kena tunggu cerita ni keluar , baru dapat tengok . sama-sama kita tunggu

Itu sahaja . Enjoyy

Cara access ubuntu file di dalam Windows

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Korang bagi penguna windows pernah tak nak ambil file dari dalam ubuntu korang ? kalau korang nak ambil file di dalam ubuntu korang dari windows , mesti susah korang sebab korang kena reboot dulu windows dan masuk kedalam ubuntu . Banyak masa yang diperlukan untuk melakukan step tersebut , jadi admin akan perkenalkan korang dengan software ni .

Ext2Read

Ok . seperti nama applikasi di atas , dia berfungsi untuk access kedalam partition ubuntu untuk mengambil file dari dalam ubuntu dengan mengunakan windows .

Ext2read ni bukan sahaja digunakan untuk pertition ubuntu , tapi jugak digunakan untuk mengakses sistem operasi yang lain .

Ex3read digunakan untuk membaca pertition seperti ex2,ex3,ex4 files .
Ext3read ni juga boleh support di dalam sistem operasi windows 64 dan 86

[Image: ext2explore-300x223.png]

[Image: save-file-300x223.png]





Code:
1. Right click pada icon ext2explore > Klik pada Run as Administor
2. Kemudian cari files yang nak di SAVE
3. Right click pada files yang ada dalam partition Ubuntu dan SAVE.

Korang boleh download di sini :

Download :-
http://sourceforge.net/projects/ext2read/

Itu sahaja . Enjoyy


 .

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Korang bagi penguna windows pernah tak nak ambil file dari dalam ubuntu korang ? kalau korang nak ambil file di dalam ubuntu korang dari windows , mesti susah korang sebab korang kena reboot dulu windows dan masuk kedalam ubuntu . Banyak masa yang diperlukan untuk melakukan step tersebut , jadi admin akan perkenalkan korang dengan software ni .

Ext2Read

Ok . seperti nama applikasi di atas , dia berfungsi untuk access kedalam partition ubuntu untuk mengambil file dari dalam ubuntu dengan mengunakan windows .

Ext2read ni bukan sahaja digunakan untuk pertition ubuntu , tapi jugak digunakan untuk mengakses sistem operasi yang lain .

Ex3read digunakan untuk membaca pertition seperti ex2,ex3,ex4 files .
Ext3read ni juga boleh support di dalam sistem operasi windows 64 dan 86

[Image: ext2explore-300x223.png]

[Image: save-file-300x223.png]





Code:
1. Right click pada icon ext2explore > Klik pada Run as Administor
2. Kemudian cari files yang nak di SAVE
3. Right click pada files yang ada dalam partition Ubuntu dan SAVE.

Korang boleh download di sini :

Download :-
http://sourceforge.net/projects/ext2read/

Itu sahaja . Enjoyy


 .

Wednesday, November 28, 2012

Cara Download Torrent Guna IDM

Assalamualaikum dan salam Sejahtera

Ok . Korang tahu tak torrent ? torrent ni adalah file yang hendak di download mengunakan software yang tersedia sendiri . Contoh : Utorrent , Bittorent dan macam - macam lagi .

Kalau korang nak tahu lagi berkenaan dengan torrent ni , korang boleh rujuk dekat :

http://en.wikipedia.org/wiki/Torrent_file

Ok.. kita teruskan dengan tutorial . Pertama sekali korang download link torrent korang dahulu . ok

(Rujuk gambar dibawah)

Sebagai contoh saya akan mengunakan "Naruto Ultimate Ninja 3" sebagai torrent file


Apabila korang dah ada torrent file korang , korang masuk deket website ni :

http://torcache.net/

Selepas korang masuk , sila pilih file torrent korang , Sebagai contoh , saya akan mengunakan file torrent "Naruto ultimate ninja 3" (Rujuk gambar dibawah)


pada kotak merah ada ditulis dengan nombor 1 , sila pilih file korang dan tekan Open ,

Selepas korang tekan open korang boleh tekan "cache" pada sebelah "Choose file" dan download file tersebut mengunakan IDM korang .

Itu sahaja . Enjoy

Sila suarakan pendapat anda :D




Assalamualaikum dan salam Sejahtera

Ok . Korang tahu tak torrent ? torrent ni adalah file yang hendak di download mengunakan software yang tersedia sendiri . Contoh : Utorrent , Bittorent dan macam - macam lagi .

Kalau korang nak tahu lagi berkenaan dengan torrent ni , korang boleh rujuk dekat :

http://en.wikipedia.org/wiki/Torrent_file

Ok.. kita teruskan dengan tutorial . Pertama sekali korang download link torrent korang dahulu . ok

(Rujuk gambar dibawah)

Sebagai contoh saya akan mengunakan "Naruto Ultimate Ninja 3" sebagai torrent file


Apabila korang dah ada torrent file korang , korang masuk deket website ni :

http://torcache.net/

Selepas korang masuk , sila pilih file torrent korang , Sebagai contoh , saya akan mengunakan file torrent "Naruto ultimate ninja 3" (Rujuk gambar dibawah)


pada kotak merah ada ditulis dengan nombor 1 , sila pilih file korang dan tekan Open ,

Selepas korang tekan open korang boleh tekan "cache" pada sebelah "Choose file" dan download file tersebut mengunakan IDM korang .

Itu sahaja . Enjoy

Sila suarakan pendapat anda :D




Monday, November 26, 2012

Cara mengesan Keylogger di dalam windows 8

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Korang pernah dengan tentang keylogger  ? keylogger ada perbagai jenis . Di dalam blog ini juga ada disiratkan sedikit tutorial berkenaan dengan keylogger dan ara untuk membuang keylogger tersebut .

Kalau korang nak tahu tentang keylogger dengan lebih lanjut , link terkait ada dibawah :

http://id.wikipedia.org/wiki/Perekam_ketikan

Jika korang nak baca cara-cara untuk membuat keylogger , korang boleh rujuk entry-entry yang lepas .

Ok .

Untuk windows 8 , korang buka Cmd (Command Prompt)


Selepas korang buka Cm (Command Prompt) sila masukan command ini :

> DIr [Enter] 

(Rujuk Gambar dibawah)


Korang nampak pada kotak merah tersebut ? itu adalah Bytes free untuk disk c: korang .

Sila salin jumlah tersebut di dalam Notepad dan Ulang langkah yang sama sebanyak lima kali 

jika jumlah yang ada di dalam kotak tersebut berbeza dari jumlah yang pertama . Maksutnya windows 8 anda mempunyai keylogger di dalamnya .

Contoh :

xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxxxx
xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxxxx
xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxxxx
xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxxxx
xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxxxx

yang di atas adalah Normal  windows 8

xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxvxy
xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xcyyy
xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxxyy
xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xyxxx
xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxyyx

yang di atas adalah pula adalah dijangkiti keylogger . Saya gunakan huruf "x" dan "y" supaya mudah dipahami

Itu sahaja . Enjoyy






Assalamualaikum dan salam sejahtera

Korang pernah dengan tentang keylogger  ? keylogger ada perbagai jenis . Di dalam blog ini juga ada disiratkan sedikit tutorial berkenaan dengan keylogger dan ara untuk membuang keylogger tersebut .

Kalau korang nak tahu tentang keylogger dengan lebih lanjut , link terkait ada dibawah :

http://id.wikipedia.org/wiki/Perekam_ketikan

Jika korang nak baca cara-cara untuk membuat keylogger , korang boleh rujuk entry-entry yang lepas .

Ok .

Untuk windows 8 , korang buka Cmd (Command Prompt)


Selepas korang buka Cm (Command Prompt) sila masukan command ini :

> DIr [Enter] 

(Rujuk Gambar dibawah)


Korang nampak pada kotak merah tersebut ? itu adalah Bytes free untuk disk c: korang .

Sila salin jumlah tersebut di dalam Notepad dan Ulang langkah yang sama sebanyak lima kali 

jika jumlah yang ada di dalam kotak tersebut berbeza dari jumlah yang pertama . Maksutnya windows 8 anda mempunyai keylogger di dalamnya .

Contoh :

xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxxxx
xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxxxx
xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxxxx
xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxxxx
xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxxxx

yang di atas adalah Normal  windows 8

xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxvxy
xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xcyyy
xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxxyy
xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xyxxx
xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxyyx

yang di atas adalah pula adalah dijangkiti keylogger . Saya gunakan huruf "x" dan "y" supaya mudah dipahami

Itu sahaja . Enjoyy






Kelebihan Firefox 17.0 yang menarik

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Firefox adalah satu browser yang cukup popular digunakan oleh pengguna Internet.

Tahukah korang , update yang terbaru berkenaan dengan Firefox 17.0 ni membawa korang dengan "New Sosial API" yang membenarkan korang untuk memeriksa notification di dalam facebook korang dan chat dari browser korang tanpa korang buka facebook itu sendiri .

Ok .. Macam mana nak aktifkan Facebook di dalam browser Firefox ?

Pertama sekali korang update firefox korang pada versi terbaru (17..0)

Kalau korang nak tengok versi firefox korang sekarang , korang boleh klik pada

Help > About Firefox



Selepas korang tahu versi firefox korang , korang pergi pada "Facebook firefox massenger" dan klik pada Butang hijau besar tak tekan "On"

Selepas itu korang akan dapat popup di kotak search bar google di atas sebelah kanan browser korang .

Facebook Firefox Messenger page

-->

facebook buttons firefox

Sekarang korang dah berjaya untuk pasang applikasi ini .

Itu sahaja ... Enjoy facebook korang .
Assalamualaikum dan salam sejahtera

Firefox adalah satu browser yang cukup popular digunakan oleh pengguna Internet.

Tahukah korang , update yang terbaru berkenaan dengan Firefox 17.0 ni membawa korang dengan "New Sosial API" yang membenarkan korang untuk memeriksa notification di dalam facebook korang dan chat dari browser korang tanpa korang buka facebook itu sendiri .

Ok .. Macam mana nak aktifkan Facebook di dalam browser Firefox ?

Pertama sekali korang update firefox korang pada versi terbaru (17..0)

Kalau korang nak tengok versi firefox korang sekarang , korang boleh klik pada

Help > About Firefox



Selepas korang tahu versi firefox korang , korang pergi pada "Facebook firefox massenger" dan klik pada Butang hijau besar tak tekan "On"

Selepas itu korang akan dapat popup di kotak search bar google di atas sebelah kanan browser korang .

Facebook Firefox Messenger page

-->

facebook buttons firefox

Sekarang korang dah berjaya untuk pasang applikasi ini .

Itu sahaja ... Enjoy facebook korang .

Ubuntu 13.04 (Raring Ringtail) untuk dicuba

Assalalamualaikum dan salam Sejahtera

Hari ini admin nak kongsi dengan korang tentang ubuntu 13.04 ni . Apa yang menarik adalah versi ini masih di dalam proses pengujian (Beta)



Buat masa sekarang korang tak perlu risau dengan keluaran ubuntu 12.10 ini . Mereka sedang sedikit demi sedikit menaik tarafkan ubuntu 13.04 ini dari ubuntu 12.10 .

Untuk pemaju , pembuat applikasi dan peminat ubuntu , keluaran ubuntu 13.10 ini munkin akan di lancarkan bila-bila masa sahaja untuk penggunaan yang sebenar .

Jika korang nak baca dengan lebih lanjut dan korang nak download dan cuba ubuntu 13.10 ni .
Korang boleh rujuk link yang dibawah

http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/


Itu sahaja .. Enjoyyy
Assalalamualaikum dan salam Sejahtera

Hari ini admin nak kongsi dengan korang tentang ubuntu 13.04 ni . Apa yang menarik adalah versi ini masih di dalam proses pengujian (Beta)



Buat masa sekarang korang tak perlu risau dengan keluaran ubuntu 12.10 ini . Mereka sedang sedikit demi sedikit menaik tarafkan ubuntu 13.04 ini dari ubuntu 12.10 .

Untuk pemaju , pembuat applikasi dan peminat ubuntu , keluaran ubuntu 13.10 ini munkin akan di lancarkan bila-bila masa sahaja untuk penggunaan yang sebenar .

Jika korang nak baca dengan lebih lanjut dan korang nak download dan cuba ubuntu 13.10 ni .
Korang boleh rujuk link yang dibawah

http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/


Itu sahaja .. Enjoyyy

Saturday, November 24, 2012

Mainkan MP3 di dalam Terminal Linux

Assalamualaikum dan salam sejahtera

korang tahu tak ada cara untuk mainkan lagu di dalam terminal ? Sebenarnya banyak lagi yang dapat dibuat mengunakan terminal . kalau korang nak tahu maksut terminal  korang boleh baca dekat bawah ni :

http://ms.wikipedia.org/wiki/Linux

Ok .. kita teruskan dengan cara - cara nak pasang mpg321 . Ok .. sebelum terlupa , Untuk memainkan lagu korang dari terminal korang kena guna Mpg321 ni . Ok..

cara-cara nak pasang adalah :

$ sudo apt-get install mpg321

sila tunggu sehingga pemasangan selesai .

Selepas selesai korang masuk kedalam folder mp3 korang .
Selepas korang selesai masuk kedalam folder mp3 korang , korang boleh mainkan lagu di dalam folder tu dengan kommand :

$ mpg321 .mp3

(Rujuk gambar dibawah)

Ok .. sebegai contoh gambar di atas saya mengunakan lagu malaysia.mp3

jadi kommand adalah :

$ mpg321 malaysia.mp3

kalau korang nak hentikan korang boleh tekan

Ctrl+C

Itu sahaja .. Enjoyy
Assalamualaikum dan salam sejahtera

korang tahu tak ada cara untuk mainkan lagu di dalam terminal ? Sebenarnya banyak lagi yang dapat dibuat mengunakan terminal . kalau korang nak tahu maksut terminal  korang boleh baca dekat bawah ni :

http://ms.wikipedia.org/wiki/Linux

Ok .. kita teruskan dengan cara - cara nak pasang mpg321 . Ok .. sebelum terlupa , Untuk memainkan lagu korang dari terminal korang kena guna Mpg321 ni . Ok..

cara-cara nak pasang adalah :

$ sudo apt-get install mpg321

sila tunggu sehingga pemasangan selesai .

Selepas selesai korang masuk kedalam folder mp3 korang .
Selepas korang selesai masuk kedalam folder mp3 korang , korang boleh mainkan lagu di dalam folder tu dengan kommand :

$ mpg321 .mp3

(Rujuk gambar dibawah)

Ok .. sebegai contoh gambar di atas saya mengunakan lagu malaysia.mp3

jadi kommand adalah :

$ mpg321 malaysia.mp3

kalau korang nak hentikan korang boleh tekan

Ctrl+C

Itu sahaja .. Enjoyy

Thursday, November 22, 2012

Dolphin Emulator untuk dicuba

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Korang pernah tak main wii games ? ok . sebenarnya Dolphine emulator ini adalah applikasi untuk mainkan games wii . Seperti game Naruto Shippuuden Gekitou Ninja Taisen dan lain . Admin pun pernah main guna dolphine Emulator ni . sangat seronok . Kalau korang nak try dolphine Emulator ni korang boleh download dekat official website .

Klik Sini


Korang boleh main game guna Emulator ni . Admin ada games untuk emulator ni . Gambar dibawah game yang admin pernah main. Game naruto .



Korang boleh try cari wii game dan download emulator ni . Mesti layan punya ..

Enjoy


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Korang pernah tak main wii games ? ok . sebenarnya Dolphine emulator ini adalah applikasi untuk mainkan games wii . Seperti game Naruto Shippuuden Gekitou Ninja Taisen dan lain . Admin pun pernah main guna dolphine Emulator ni . sangat seronok . Kalau korang nak try dolphine Emulator ni korang boleh download dekat official website .

Klik Sini


Korang boleh main game guna Emulator ni . Admin ada games untuk emulator ni . Gambar dibawah game yang admin pernah main. Game naruto .



Korang boleh try cari wii game dan download emulator ni . Mesti layan punya ..

Enjoy


Tuesday, November 20, 2012

Cara Untuk menukar startup Windows 8

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Startup ? apa itu startup ?

startup adalah satu fungsi untuk menjalankan applikasi semasa korang membuka oparting sistem korang (Windows 8)


Munkin korang rasa terganggu bila ada applikasi yang terbuka sendiri semasa korang membuka windows8 korang . Bila perkara ni berlaku , munkin ada kerja korang yang terganggu di sebabkan applikasi ini berjalan .

Kalau nak cerita lebih panjang tentang startup ini , memang banyak , tapi kita teruskan dengan cara untuk setting untuk startup applikasi di dalam windows 8

Pertama sekali korang tekan :

Ctrl + Alt + Del dan masuk kedalam task manager

selepas itu korang pergi ke "StartUp" (Rujuk gambar dibawah)



Korang klik pada applikasi yang korang nak tutup sewaktu Startup dan klik "Disable" (Rujuk Gambar Dibawah)






















Bila korang dah klik "Disable" cuba korang restart balik windows korang . ada lagi tak applikasi yang korang disable tadi ? bila tidak ada , maksutnya anda sudah berjaya .

Itu sahaja . Enjoy





Assalamualaikum dan salam sejahtera

Startup ? apa itu startup ?

startup adalah satu fungsi untuk menjalankan applikasi semasa korang membuka oparting sistem korang (Windows 8)


Munkin korang rasa terganggu bila ada applikasi yang terbuka sendiri semasa korang membuka windows8 korang . Bila perkara ni berlaku , munkin ada kerja korang yang terganggu di sebabkan applikasi ini berjalan .

Kalau nak cerita lebih panjang tentang startup ini , memang banyak , tapi kita teruskan dengan cara untuk setting untuk startup applikasi di dalam windows 8

Pertama sekali korang tekan :

Ctrl + Alt + Del dan masuk kedalam task manager

selepas itu korang pergi ke "StartUp" (Rujuk gambar dibawah)



Korang klik pada applikasi yang korang nak tutup sewaktu Startup dan klik "Disable" (Rujuk Gambar Dibawah)






















Bila korang dah klik "Disable" cuba korang restart balik windows korang . ada lagi tak applikasi yang korang disable tadi ? bila tidak ada , maksutnya anda sudah berjaya .

Itu sahaja . Enjoy





Monday, November 19, 2012

Cara menukar Apps windows 7 di dalam windows 8

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Tahukah korang , di dalam windows 8 ada setting untuk menukar supaya windows 8 menyokong perisian dari windows 7 ?

Bukan semua applikassi windows 7 lancar dan dapat dibuka di dalam windows 8 , ada jenis game dan applikasi yang tidak dapat dijalankan di dalam windows 8 , sebagai contoh Need for speed underground . Tidak dapat dijalankan di dalam windows 8 dengan smooth . Ok . bagaimana korang nak buat applikasi dari windows 7 dapat berjalan di dalam windows 8 ?

Pertama sekali korang pergi ke applikasi yang korang ingin jalankan .

Right klik dan Klik Properties . (rujuk gambar dibawah)



Selepas itu masuk kedalam bar "compatibility" (rujuk gambar dibawah)


dan selepas itu tick pada [-] Run The Program In Compatibility mode for :
dan tekan anak padah (rujuk gambar dibawah)


sila pilih apa yang korang nak mode run yang korang nak dan tekan enter . Sekarang buka applikasi yang korang nak .

Itu sahaja .. Enjoyy

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Tahukah korang , di dalam windows 8 ada setting untuk menukar supaya windows 8 menyokong perisian dari windows 7 ?

Bukan semua applikassi windows 7 lancar dan dapat dibuka di dalam windows 8 , ada jenis game dan applikasi yang tidak dapat dijalankan di dalam windows 8 , sebagai contoh Need for speed underground . Tidak dapat dijalankan di dalam windows 8 dengan smooth . Ok . bagaimana korang nak buat applikasi dari windows 7 dapat berjalan di dalam windows 8 ?

Pertama sekali korang pergi ke applikasi yang korang ingin jalankan .

Right klik dan Klik Properties . (rujuk gambar dibawah)



Selepas itu masuk kedalam bar "compatibility" (rujuk gambar dibawah)


dan selepas itu tick pada [-] Run The Program In Compatibility mode for :
dan tekan anak padah (rujuk gambar dibawah)


sila pilih apa yang korang nak mode run yang korang nak dan tekan enter . Sekarang buka applikasi yang korang nak .

Itu sahaja .. Enjoyy

Sunday, November 18, 2012

Cara Melihat Specification di dalam Windows 8

Assalamualaikum dan salam Sejahtera

Windows 8 , banyak pengguna telah mengunakan windows 8 , jika ditanya apa itu windows 8 , mungkin semua orang sudah pun tahu operating system windows 8 .

Tahukah anda cara untuk melihat specification windows 8 korang ?

Ok . pertama sekali korang buka Cmd ( Command Prompt )

Dan didalam Cmd tersebut korang taip :


$ dxdiag [Enter]




selepas itu akan keluar satu kotak yang akan menunjukan semua specification windows 8 driver dan lain2 ..

Enjoyy



Assalamualaikum dan salam Sejahtera

Windows 8 , banyak pengguna telah mengunakan windows 8 , jika ditanya apa itu windows 8 , mungkin semua orang sudah pun tahu operating system windows 8 .

Tahukah anda cara untuk melihat specification windows 8 korang ?

Ok . pertama sekali korang buka Cmd ( Command Prompt )

Dan didalam Cmd tersebut korang taip :


$ dxdiag [Enter]




selepas itu akan keluar satu kotak yang akan menunjukan semua specification windows 8 driver dan lain2 ..

Enjoyy



Cara Install Metasploit Di Dalam Ubuntu 12.10

Assalamualaikum dan salam Sejahtera

Metaploit adalah satu script yang dijalankan didalam Linux . Selalu digunakan oleh orang yang gemar dengan IT dan seseorang yang suka untuk mengekploitasi sesuatu barang .

Bagaimana untuk install metasploit di dalam Ubuntu 12,10 ?

Pertama sekali korang download Metaploit daripada Official website :

 http://www.metasploit.com/download/  

selepas itu korang akan melihat :


metasploit-latest-linux-installer.run

Buka Terminal dan taip :

$ chmod a+x  metasploit-latest-linux-installer.run

Selepas itu korang run

$  ./metasploit-latest-linux-installer.run

Sebelum korang install . korang perlu masuk kedalam "root" 

$ Sudo su  


Itu sahaja . sekarang korang tunggu sehingga pemasangan selesai .

cara untuk run adalah :

$ msfconsole


Itu sahaja . Enjoy ...
   
Assalamualaikum dan salam Sejahtera

Metaploit adalah satu script yang dijalankan didalam Linux . Selalu digunakan oleh orang yang gemar dengan IT dan seseorang yang suka untuk mengekploitasi sesuatu barang .

Bagaimana untuk install metasploit di dalam Ubuntu 12,10 ?

Pertama sekali korang download Metaploit daripada Official website :

 http://www.metasploit.com/download/  

selepas itu korang akan melihat :


metasploit-latest-linux-installer.run

Buka Terminal dan taip :

$ chmod a+x  metasploit-latest-linux-installer.run

Selepas itu korang run

$  ./metasploit-latest-linux-installer.run

Sebelum korang install . korang perlu masuk kedalam "root" 

$ Sudo su  


Itu sahaja . sekarang korang tunggu sehingga pemasangan selesai .

cara untuk run adalah :

$ msfconsole


Itu sahaja . Enjoy ...
   

Su - di dalam Ubuntu

Assalamualaikum dan salam Sejahtera

Sudo . Sudo adalah merupakan kommand untuk mendapat akses kedalam superuser / administrator di dalam sesuatu sistem Linux . 

Terdapat banyak kommand sudo .

Hari ini seth nak ajar korang cara setup Sudo - su di dalam Ubuntu .

Munkin Korang akan mendapat keputusan seperti ini bila korang memasang Sudo - su

niffany@ubuntu:~$ su
Password:
su: Authentication failure
niffany@ubuntu:~$ 



bagaimana untuk setup ?

Ok . Pertama sekali korang masukan kommand ini :

$ sudo passwd root


Selepas itu akan keluar :

[sudo] password for niffany:
Enter new UNIX password: nak>

Retype new UNIX password:







Selepas itu akan keluar :

passwd: password updated successfully





Selepas itu  cuba korang masuk Su

$ Su
rd korang tadi dan tekan Enter>








 Itu sahaja . Sekarang korang dah masuk root dengan kommand Su .

Enjoyy
 
 



Assalamualaikum dan salam Sejahtera

Sudo . Sudo adalah merupakan kommand untuk mendapat akses kedalam superuser / administrator di dalam sesuatu sistem Linux . 

Terdapat banyak kommand sudo .

Hari ini seth nak ajar korang cara setup Sudo - su di dalam Ubuntu .

Munkin Korang akan mendapat keputusan seperti ini bila korang memasang Sudo - su

niffany@ubuntu:~$ su
Password:
su: Authentication failure
niffany@ubuntu:~$ 



bagaimana untuk setup ?

Ok . Pertama sekali korang masukan kommand ini :

$ sudo passwd root


Selepas itu akan keluar :

[sudo] password for niffany:
Enter new UNIX password: nak>

Retype new UNIX password:







Selepas itu akan keluar :

passwd: password updated successfully





Selepas itu  cuba korang masuk Su

$ Su
rd korang tadi dan tekan Enter>








 Itu sahaja . Sekarang korang dah masuk root dengan kommand Su .

Enjoyy
 
 



Cara Pasang Gnome Di Dalam ubuntu 12.10

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Ubuntu 12.10 quantal Quetzal adalah keluaran terbaru untuk ubuntu selepas keluaran 12.04 . tetapi munkin ramain yang ingin menukar interface mereka kepada Gnome kerana munkin kelihatan kurang menarik .

Bagaimana untuk memasang Gnome di dalam Ubuntu 12.10 ?

Pertama sekali korang buka terminal di dalam Ubuntu 12.10 :

Korang boleh membuka dengan menaip : 

Ctrl + Alt + T

pada kommand line korang taip ini

$ Apt-get install Update

$ Apt-get install Gnome

Itu sahaja . Enjoy

 


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Ubuntu 12.10 quantal Quetzal adalah keluaran terbaru untuk ubuntu selepas keluaran 12.04 . tetapi munkin ramain yang ingin menukar interface mereka kepada Gnome kerana munkin kelihatan kurang menarik .

Bagaimana untuk memasang Gnome di dalam Ubuntu 12.10 ?

Pertama sekali korang buka terminal di dalam Ubuntu 12.10 :

Korang boleh membuka dengan menaip : 

Ctrl + Alt + T

pada kommand line korang taip ini

$ Apt-get install Update

$ Apt-get install Gnome

Itu sahaja . Enjoy

 


Cara Untuk Show Hidden File di Dalam windows 8

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Windows 8 merupakan keluarann terbaru dari microsoft . Sebelum ini ada juga artikal berkenaan cara untuk melihat status windows 8 anda . Ok . tutorial hari ini adalah untuk melihat hidden folder yang ada di dalam windows 8 korang . Macam mana nak tengok ? Ok .

Pertama sekali korang buka mana-mana folder korang . (rujuk Gambar Dibawah)


Korang Klik pada "View" . Rujuk anak panah di dalam gambar .


Korang Klik pada "Options"(1) selepas itu korang klik pada (change Folder and search Options"(2)


Selepas itu akan keluar satu "Box" (gambar di atas) dan korang tekan pada view dan pada anak padah itu korang boleh tukar korang punya folder view .

Korang nak Show hidden atau Don't show hidden . korang tick dan tekan "Oo"

Itu sahaja . Enjoyy

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Windows 8 merupakan keluarann terbaru dari microsoft . Sebelum ini ada juga artikal berkenaan cara untuk melihat status windows 8 anda . Ok . tutorial hari ini adalah untuk melihat hidden folder yang ada di dalam windows 8 korang . Macam mana nak tengok ? Ok .

Pertama sekali korang buka mana-mana folder korang . (rujuk Gambar Dibawah)


Korang Klik pada "View" . Rujuk anak panah di dalam gambar .


Korang Klik pada "Options"(1) selepas itu korang klik pada (change Folder and search Options"(2)


Selepas itu akan keluar satu "Box" (gambar di atas) dan korang tekan pada view dan pada anak padah itu korang boleh tukar korang punya folder view .

Korang nak Show hidden atau Don't show hidden . korang tick dan tekan "Oo"

Itu sahaja . Enjoyy

Saturday, November 17, 2012

Cara melihat status windows 8 anda

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kalau ditanya tentang windows 8 , memang sinonim dengan sabuah operating sistem yang baru dikeluarkan oleh microsoft . Pelbagai-bagai cara untuk pengguna mengaktifkan windows 8 mereka .

Tahukan korang ada cara untuk memeriksa sama ada windows 8 anda sudah aktif atau tidak ?

Pertama sekali korang Buka command prmpt di dalam windows 8 korang :


  1. caranya pergi keStart Menu -> Accessories dan klik Command Prompt.

  2. masukan salah satu command dibawah :
    slmgr -xpr
    slmgr -dli
    slmgr -dlv


    Selepas itu akan keluar box macam ini yang mengatakan Windows anda sudah aktif sepenuhnya .



    itu sahaja . Enjoy


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kalau ditanya tentang windows 8 , memang sinonim dengan sabuah operating sistem yang baru dikeluarkan oleh microsoft . Pelbagai-bagai cara untuk pengguna mengaktifkan windows 8 mereka .

Tahukan korang ada cara untuk memeriksa sama ada windows 8 anda sudah aktif atau tidak ?

Pertama sekali korang Buka command prmpt di dalam windows 8 korang :


  1. caranya pergi keStart Menu -> Accessories dan klik Command Prompt.

  2. masukan salah satu command dibawah :
    slmgr -xpr
    slmgr -dli
    slmgr -dlv


    Selepas itu akan keluar box macam ini yang mengatakan Windows anda sudah aktif sepenuhnya .



    itu sahaja . Enjoy


Friday, November 16, 2012

Windows 8 Activator KMS untuk 180 hari

Assalamualaikum dan salm sejahtera

Hari ni seth nak kongsi activator untuk windows 8



slmgr /ipk NG4HW-VH26C-733KW-K6F98-J8CK4 slmgr /skms 147.134.1.42:1688
slmgr.vbs -ato
slmgr /ckms




Save kode di atas dengan Format bat dan run dengan "admin Privillage"


Itu sahaja . Sekarang windows 8 Pro 9200 anda sudah diaktif untuk 180 hari

Enjoy


Assalamualaikum dan salm sejahtera

Hari ni seth nak kongsi activator untuk windows 8



slmgr /ipk NG4HW-VH26C-733KW-K6F98-J8CK4 slmgr /skms 147.134.1.42:1688
slmgr.vbs -ato
slmgr /ckms




Save kode di atas dengan Format bat dan run dengan "admin Privillage"


Itu sahaja . Sekarang windows 8 Pro 9200 anda sudah diaktif untuk 180 hari

Enjoy


Anti Virus Avast Serial Key hingga 2038

Assalamualikum dan salam sejahtera

Hari ni seth nak kongsi dengan korang seriel key avast


Avast! AntiVirus 7.0.11 sahaja .




Avast! AntiVirus 7.0.11
------------------------------
C2092321R9946A0912-U52DEWK3
C2092321R9946A0912-U52DEWK3
------------------------------


Sila guna di mana-mana serial key di atas .

Enjoyy



Assalamualikum dan salam sejahtera

Hari ni seth nak kongsi dengan korang seriel key avast


Avast! AntiVirus 7.0.11 sahaja .




Avast! AntiVirus 7.0.11
------------------------------
C2092321R9946A0912-U52DEWK3
C2092321R9946A0912-U52DEWK3
------------------------------


Sila guna di mana-mana serial key di atas .

Enjoyy



 

About

Site Info

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tutors Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Converted To Community Galleria by Cool Tricks N Tips