Tuesday, August 21, 2012

Cara Nak Buat Email group di facebook


Salam Sejahtera

Hari ni seth nak ajar korang cara buat email di group facebook .
Tutorial ni senang je korang nak faham .

OK.. pertama sekali korang buka group korang . lepas tu korang klik macam gambar dekat bawah ni .

Pada atas disebelah kanan .

Selepas itu korang klik pada "Edit Group Setting" (Rujuk Gambar Dibawah)

Selepas itu korang akan jumpa satu page . (Rujuk Gambar Dibawah)

Korang Klik pada "Set Up Group Address"

Selepas Itu akan ada keluar satu kotak kecil . nati korang masukan email yang korang nak.(Rujuk Gambar Dibawah)

Selepas itu korang klik pada "Set Address"


Itu Sahaja . Enjoy




Salam Sejahtera

Hari ni seth nak ajar korang cara buat email di group facebook .
Tutorial ni senang je korang nak faham .

OK.. pertama sekali korang buka group korang . lepas tu korang klik macam gambar dekat bawah ni .

Pada atas disebelah kanan .

Selepas itu korang klik pada "Edit Group Setting" (Rujuk Gambar Dibawah)

Selepas itu korang akan jumpa satu page . (Rujuk Gambar Dibawah)

Korang Klik pada "Set Up Group Address"

Selepas Itu akan ada keluar satu kotak kecil . nati korang masukan email yang korang nak.(Rujuk Gambar Dibawah)

Selepas itu korang klik pada "Set Address"


Itu Sahaja . Enjoy



Friday, August 17, 2012

File Pelik $RECYCLE.BIN

Salam Sejahtera

Hari ni seth nak kongsi dengan korang sedikit info berkenaan dengan $RECYCLE.BIN.
http://2.bp.blogspot.com/_78PN1stxPEA/TUhdC8hKy4I/AAAAAAAAA5g/a523bfDxbgM/s1600/recyclebin.png
Code

[.ShellClassInfo]
LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21791
InfoTip=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-12690
IconResource=%SystemRoot%\system32\imageres.dll,-189
IconFile=%SystemRoot%\system32\shell32.dll
IconIndex=-238


Selalu benda ni ada dekat disk C: ./ D:

kalau korang nak tahu benda ni bukan satu virus ataupun orang selalu cakap virus shortcut .
Kalau korang delete file ini , dia akan muncul balik. jadi korang jangan risau .

Sebenarnya $RECYCLE.BIN ni kira bin untuk hardisk . portable hardisk pon ada file ni . Tetapi ada juga setengah daripadanya ada code virus di dalamnya . jadi korang delete nanti dia akan generate yang lebih segar .

Itu sahaja . Share dan Follow keyh
Salam Sejahtera

Hari ni seth nak kongsi dengan korang sedikit info berkenaan dengan $RECYCLE.BIN.
http://2.bp.blogspot.com/_78PN1stxPEA/TUhdC8hKy4I/AAAAAAAAA5g/a523bfDxbgM/s1600/recyclebin.png
Code

[.ShellClassInfo]
LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21791
InfoTip=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-12690
IconResource=%SystemRoot%\system32\imageres.dll,-189
IconFile=%SystemRoot%\system32\shell32.dll
IconIndex=-238


Selalu benda ni ada dekat disk C: ./ D:

kalau korang nak tahu benda ni bukan satu virus ataupun orang selalu cakap virus shortcut .
Kalau korang delete file ini , dia akan muncul balik. jadi korang jangan risau .

Sebenarnya $RECYCLE.BIN ni kira bin untuk hardisk . portable hardisk pon ada file ni . Tetapi ada juga setengah daripadanya ada code virus di dalamnya . jadi korang delete nanti dia akan generate yang lebih segar .

Itu sahaja . Share dan Follow keyh

Cara Nak Hentikan Mesej Dari Celcom [2888]

Salam Sejahtera

Hari ni seth nak kongsi dengan korang cara nak hentikan mesej dari 2888 .
ada banyak cara contohnya korang boleh block mesej dari 2888 . selalunya dekat setting . untuk pengguna SMS pro bagi andriod
.http://cdn0.soyacincau.com/wp-content/uploads/2010/08/100831-celcom-axiata-logo.png

Selalu bergandung kepada brand messages --> general settings ---> block messages .

caranya adalah dengan menhubungi Operator celcom pada talian :

1111

itu sahaja. korang boleh hubungi operator dan mohon untuk menhentikan mesej daripada 2888. Untuk yang tidak mahu di spam 2888 sahaja.
Salam Sejahtera

Hari ni seth nak kongsi dengan korang cara nak hentikan mesej dari 2888 .
ada banyak cara contohnya korang boleh block mesej dari 2888 . selalunya dekat setting . untuk pengguna SMS pro bagi andriod
.http://cdn0.soyacincau.com/wp-content/uploads/2010/08/100831-celcom-axiata-logo.png

Selalu bergandung kepada brand messages --> general settings ---> block messages .

caranya adalah dengan menhubungi Operator celcom pada talian :

1111

itu sahaja. korang boleh hubungi operator dan mohon untuk menhentikan mesej daripada 2888. Untuk yang tidak mahu di spam 2888 sahaja.

Tuesday, August 14, 2012

WPScan

Salam Sejahtera

Hari ni seth nak ajar korang cara nak install Wp scan di dalam Linux user .


http://3.bp.blogspot.com/-vGEwwWY0yKU/T1YLYpBkZDI/AAAAAAAAAY8/aKJAvITV2kc/s1600/wpscan.png


root@Erry~$ sudo apt-get install libcurl4-gnutls-dev


root@Erry~$ sudo gem install –user-install typhoeus


root@Erry~$ sudo gem install –user-install xml-simple

Kalau korang nak baca readme . Klik Sini

Kalau korang nak tahu lebih lanjut . Klik Sini


Salam Sejahtera

Hari ni seth nak ajar korang cara nak install Wp scan di dalam Linux user .


http://3.bp.blogspot.com/-vGEwwWY0yKU/T1YLYpBkZDI/AAAAAAAAAY8/aKJAvITV2kc/s1600/wpscan.png


root@Erry~$ sudo apt-get install libcurl4-gnutls-dev


root@Erry~$ sudo gem install –user-install typhoeus


root@Erry~$ sudo gem install –user-install xml-simple

Kalau korang nak baca readme . Klik Sini

Kalau korang nak tahu lebih lanjut . Klik Sini


Sunday, August 12, 2012

Simbol Simbol Untuk Facebook

Salam Sejahtera

Jom korang update status dengan simbol



(*_*) (*^ -^*) (-'_'-) (¬_¬) (◡‿◡✿) (◕‿◕✿) (✖╭╮✖)


(◡≦) (✿◠‿◠) (◑‿◐) (◕‿-) ✖‿✖ _ (_) (_) (3)


(╯▽╰) ¬) ┌∩┐(_)┌∩┐ (▂⊙) ( ) (ω) o(o)o


(▂⋌) (•̪) (_) () (‿‿─) (_) d(-_-)b d|-_-|b


‹(•¿•)› (5,) (69:) (5) (a◕‿◕a) (^o) ^o (~)~ (6?6) (6ω6)


(O) (▂∩) ¬) (a❤‿❤a) ( ‿♥) (a‿♥a) (^o❤‿❤) ^o


٩(͡๏̯͡๏)۶ ٩(-̮̮̃•̃)۶ ٩(̮̮̾̃̾•̃̾)۶ ٩(-̮̮̃-̃)۶ (x(x_(X_x(O_o)x_x)_X)x) ¯\(©¿©)/¯


♥╣[-_-]╠♥ ¬) <((((((((((((((((◕‿◕) ╠╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╣

------< ¸,¤°´'`°•.¸¸.•°´'`°¤,¸ ¸, ø¤º°`°º¤ø,¸ ۩۞۩ ۩۞۩۩۞۩ ۩


๑๑۩๑๑۩ *´'`°¤¸¸.•'´`'•.¸¸¤°´'`* ˜*•. ˜”*°•.˜”*°••°*”˜.•°*”˜ .•*˜ ˜”*°•.****.•°*”˜


(¯`*•.¸,¤°´`°¤,¸.•*´¯) *☆⌒999⌒☆* 99a++a99 :*´¨`*:..:*´¨`*:.


.a.:* *.:a. *.:a*e.a.:* ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪ •.¸¸.•´¯`•..•´¯`•.¸¸.•.


⊹⊱⋛⋋ ⋌⋚⊰⊹ l ̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] »-(¯'v'¯)-» __̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲̲̲͡͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__ ılıll|̲̲̅̅̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̲̅̅̅̅|llılı


Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ εїз ˙·٠●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●٠·˙ ><(((°> ¸.·´¯`·.¸¸><((((º> ¸.·´¯`·.¸¸><((((º>


><(((°>-----------------−−−−☿ ━ ̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿̿'̿' \̵͇̿̿\ /̵͇̿̿/'̿̿̿̿̿' ̿̿̿ ̿


(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~ ~ ۩۩〰〰〰〰◥▄☰▄◤〰〰〰

link terkait: Klik Sini


Salam Sejahtera

Jom korang update status dengan simbol



(*_*) (*^ -^*) (-'_'-) (¬_¬) (◡‿◡✿) (◕‿◕✿) (✖╭╮✖)


(◡≦) (✿◠‿◠) (◑‿◐) (◕‿-) ✖‿✖ _ (_) (_) (3)


(╯▽╰) ¬) ┌∩┐(_)┌∩┐ (▂⊙) ( ) (ω) o(o)o


(▂⋌) (•̪) (_) () (‿‿─) (_) d(-_-)b d|-_-|b


‹(•¿•)› (5,) (69:) (5) (a◕‿◕a) (^o) ^o (~)~ (6?6) (6ω6)


(O) (▂∩) ¬) (a❤‿❤a) ( ‿♥) (a‿♥a) (^o❤‿❤) ^o


٩(͡๏̯͡๏)۶ ٩(-̮̮̃•̃)۶ ٩(̮̮̾̃̾•̃̾)۶ ٩(-̮̮̃-̃)۶ (x(x_(X_x(O_o)x_x)_X)x) ¯\(©¿©)/¯


♥╣[-_-]╠♥ ¬) <((((((((((((((((◕‿◕) ╠╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╣

------< ¸,¤°´'`°•.¸¸.•°´'`°¤,¸ ¸, ø¤º°`°º¤ø,¸ ۩۞۩ ۩۞۩۩۞۩ ۩


๑๑۩๑๑۩ *´'`°¤¸¸.•'´`'•.¸¸¤°´'`* ˜*•. ˜”*°•.˜”*°••°*”˜.•°*”˜ .•*˜ ˜”*°•.****.•°*”˜


(¯`*•.¸,¤°´`°¤,¸.•*´¯) *☆⌒999⌒☆* 99a++a99 :*´¨`*:..:*´¨`*:.


.a.:* *.:a. *.:a*e.a.:* ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪ •.¸¸.•´¯`•..•´¯`•.¸¸.•.


⊹⊱⋛⋋ ⋌⋚⊰⊹ l ̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] »-(¯'v'¯)-» __̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲̲̲͡͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__ ılıll|̲̲̅̅̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̲̅̅̅̅|llılı


Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ εїз ˙·٠●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●٠·˙ ><(((°> ¸.·´¯`·.¸¸><((((º> ¸.·´¯`·.¸¸><((((º>


><(((°>-----------------−−−−☿ ━ ̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿̿'̿' \̵͇̿̿\ /̵͇̿̿/'̿̿̿̿̿' ̿̿̿ ̿


(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~ ~ ۩۩〰〰〰〰◥▄☰▄◤〰〰〰

link terkait: Klik Sini


Saturday, August 11, 2012

Overwerk - Contact (Dubstep Music)

Lagu yang layan ,,,

Lagu yang layan ,,,

Download Visual Basic Dengan Serial Key

Salam Sejahtera

Hari ni seth nak kongsi dengan korang software visual basic dengan serial key sekali .

Visual Basic 2010 Express

Download Sini (Official Website)

Serial Key : 2KQT8-HV27P-GTTV9-2WBVV-M

Itu sahaja . Enjoy
Salam Sejahtera

Hari ni seth nak kongsi dengan korang software visual basic dengan serial key sekali .

Visual Basic 2010 Express

Download Sini (Official Website)

Serial Key : 2KQT8-HV27P-GTTV9-2WBVV-M

Itu sahaja . Enjoy

Friday, August 10, 2012

Disebalik Prelaunchx adakah penipuan ?

Salam Sejahtera .

Hari ni seth nak kongsikan dengan korang rahsia di sebalik prelaunchx.com . apa itu prelaunch ? ok . Untuk menudahkan lagi seth akan singkatkan nama dia menjadi PLC untuk (Prelaunchx) .


Setelah beberapa jam seth mengkaji tentang PLC ini . seth mendapat beberapa clue bahawa prelaunch adalah satu penipuan .



Jom tengok gambar dekat atas . jika korang dapat baca dia akan bagi 100$ jika hanya dengan berdaftar .

Ok . kita teruskan dengan informasi tentang domain ini . jika korang baca PLC ini ada menyatakan bahawa sebelum 27/8 korang kena bayar untuk mendaftar .

ini adalah whois domain check up .

WHOIS information for prelaunchx.com:


[Querying whois.verisign-grs.com]
[Redirected to whois.enom.com]
[Querying whois.enom.com]
[whois.enom.com]
=-=-=-=

Registration Service Provided By: Namecheap.com

Contact: support@namecheap.com

Visit: http://namecheap.comDomain name: prelaunchx.com

Registrant Contact:

WhoisGuard

WhoisGuard Protected ()

Fax:

11400 W. Olympic Blvd. Suite 200

Los Angeles, CA 90064

US

Administrative Contact:

WhoisGuard

WhoisGuard Protected (49fab38413e146648fd423b6968f082f.protect@whoisguard.com)

+1.6613102107

Fax: +1.6613102107

11400 W. Olympic Blvd. Suite 200

Los Angeles, CA 90064

US

Technical Contact:

WhoisGuard

WhoisGuard Protected (49fab38413e146648fd423b6968f082f.protect@whoisguard.com)

+1.6613102107

Fax: +1.6613102107

11400 W. Olympic Blvd. Suite 200

Los Angeles, CA 90064

US

Status: Locked

Name Servers:

ns-1414.awsdns-48.org

ns-1544.awsdns-01.co.uk

ns-186.awsdns-23.com

ns-842.awsdns-41.net

Creation date: 07 Oct 2011 23:35:00

Expiration date: 07 Oct 2012 15:35:00


Sekarang ada beberapa perkara yang korang perlu perhatikan .

1:Sila korang perhatikan pada tarikh tamat pendaftaran Domain . hanya 1 TAHUN saja domain PLC didaftarkan .

Mengapa sebuah syarikat yang"Legit" ingin memberi keuntungan kepada anda cuma mendaftarkan domain prelaunchx hanya untuk 1 tahun sahaja ?

Creation date: 07 Oct 2011 23:35:00 <-- Domain https://www.prelaunchx.com/ didaftarkan

Expiration date: 07 Oct 2012 15:35:00 <-- Domain https://www.prelaunchx.com/ akan diTamatkan

2: sila taip nama prelaucnhx di google dan cari tentang tarikh pelancaran ? adakah website tersebut pernah menerangkan tentang tarikh pelancaran sebelum melakukan apa apa jenis bayaran ? pelancaran adalah satu info yang umum untuk diberitahu secara rasmi kepada semua pengguna internet tentang website tersebut bukti dan kelulusan website tersebut . dan nampaknya website PLC tersebut tidak ada langsung tarikh pelancaran.

3: website prelaunchx mengunakan "WhoisGuard"

Setelah seth mengkaji tentang domain cheapname.com . pemiliknya akan ditawarkan dengan whoisguard dengan percuma selama setahun .

Whosiguard akan menyembunyikan identiti orang yang akan membeli domain tersebut . jika website PLC ini adalah benar dan bukan scam kenapa perlu menyembunyikan identiti ?

4:Prelaunchx di daftarkan di atas http://www.namecheap.com/ yang menarwarkan domain yang murah , webhosting dan murah berserta SLL certificates dan berserta dengan whoisguard .

4:korang hanya akan melihat domain https://www.prelaunchx.com/ yang didaftarkan di atas http://www.namecheap.com/ dan dilindungi identiti pembelinya dengan WhoisGuard akan hilang , korang akan lihat "duit" korang itu akan dibawa lari dan domain https://www.prelaunchx.com/ akan tamat tempoh (expired date)

Dari situ apa yang korang dapat jika mendaftar ?

Jika korang masih ingin teruskan dengan mendaftar dan tidak percaya dipersilakan .

Seth telah menkaji berulang-ulang kaji dan mendapat hasil yang sama . Selamat berpuasa .


P/s : Prelaunchx . are you freeze now ? hahahaha


Salam Sejahtera .

Hari ni seth nak kongsikan dengan korang rahsia di sebalik prelaunchx.com . apa itu prelaunch ? ok . Untuk menudahkan lagi seth akan singkatkan nama dia menjadi PLC untuk (Prelaunchx) .


Setelah beberapa jam seth mengkaji tentang PLC ini . seth mendapat beberapa clue bahawa prelaunch adalah satu penipuan .



Jom tengok gambar dekat atas . jika korang dapat baca dia akan bagi 100$ jika hanya dengan berdaftar .

Ok . kita teruskan dengan informasi tentang domain ini . jika korang baca PLC ini ada menyatakan bahawa sebelum 27/8 korang kena bayar untuk mendaftar .

ini adalah whois domain check up .

WHOIS information for prelaunchx.com:


[Querying whois.verisign-grs.com]
[Redirected to whois.enom.com]
[Querying whois.enom.com]
[whois.enom.com]
=-=-=-=

Registration Service Provided By: Namecheap.com

Contact: support@namecheap.com

Visit: http://namecheap.comDomain name: prelaunchx.com

Registrant Contact:

WhoisGuard

WhoisGuard Protected ()

Fax:

11400 W. Olympic Blvd. Suite 200

Los Angeles, CA 90064

US

Administrative Contact:

WhoisGuard

WhoisGuard Protected (49fab38413e146648fd423b6968f082f.protect@whoisguard.com)

+1.6613102107

Fax: +1.6613102107

11400 W. Olympic Blvd. Suite 200

Los Angeles, CA 90064

US

Technical Contact:

WhoisGuard

WhoisGuard Protected (49fab38413e146648fd423b6968f082f.protect@whoisguard.com)

+1.6613102107

Fax: +1.6613102107

11400 W. Olympic Blvd. Suite 200

Los Angeles, CA 90064

US

Status: Locked

Name Servers:

ns-1414.awsdns-48.org

ns-1544.awsdns-01.co.uk

ns-186.awsdns-23.com

ns-842.awsdns-41.net

Creation date: 07 Oct 2011 23:35:00

Expiration date: 07 Oct 2012 15:35:00


Sekarang ada beberapa perkara yang korang perlu perhatikan .

1:Sila korang perhatikan pada tarikh tamat pendaftaran Domain . hanya 1 TAHUN saja domain PLC didaftarkan .

Mengapa sebuah syarikat yang"Legit" ingin memberi keuntungan kepada anda cuma mendaftarkan domain prelaunchx hanya untuk 1 tahun sahaja ?

Creation date: 07 Oct 2011 23:35:00 <-- Domain https://www.prelaunchx.com/ didaftarkan

Expiration date: 07 Oct 2012 15:35:00 <-- Domain https://www.prelaunchx.com/ akan diTamatkan

2: sila taip nama prelaucnhx di google dan cari tentang tarikh pelancaran ? adakah website tersebut pernah menerangkan tentang tarikh pelancaran sebelum melakukan apa apa jenis bayaran ? pelancaran adalah satu info yang umum untuk diberitahu secara rasmi kepada semua pengguna internet tentang website tersebut bukti dan kelulusan website tersebut . dan nampaknya website PLC tersebut tidak ada langsung tarikh pelancaran.

3: website prelaunchx mengunakan "WhoisGuard"

Setelah seth mengkaji tentang domain cheapname.com . pemiliknya akan ditawarkan dengan whoisguard dengan percuma selama setahun .

Whosiguard akan menyembunyikan identiti orang yang akan membeli domain tersebut . jika website PLC ini adalah benar dan bukan scam kenapa perlu menyembunyikan identiti ?

4:Prelaunchx di daftarkan di atas http://www.namecheap.com/ yang menarwarkan domain yang murah , webhosting dan murah berserta SLL certificates dan berserta dengan whoisguard .

4:korang hanya akan melihat domain https://www.prelaunchx.com/ yang didaftarkan di atas http://www.namecheap.com/ dan dilindungi identiti pembelinya dengan WhoisGuard akan hilang , korang akan lihat "duit" korang itu akan dibawa lari dan domain https://www.prelaunchx.com/ akan tamat tempoh (expired date)

Dari situ apa yang korang dapat jika mendaftar ?

Jika korang masih ingin teruskan dengan mendaftar dan tidak percaya dipersilakan .

Seth telah menkaji berulang-ulang kaji dan mendapat hasil yang sama . Selamat berpuasa .


P/s : Prelaunchx . are you freeze now ? hahahaha


Monday, August 6, 2012

Dead Trigger [aplikasi Andriod]

Salam Sejahtera.

Hari ni seth nak kongsi dengan korang satu game yang cukup menarik kalau korang ada table PC .untuk andriod sahaja . seth pernah main game ni dan grafik game ini cukup menarik . sangat detail .
DEAD TRIGGER

Game ni adalah permain yang berunsurkan zombie . sangat seronok .

Sedikit screen shot untuk games ini .

Video :




Kalau korang nak korang boleh download di play.google.com

Klik Di Sini . atau korang boleh buka play store dari table korang dan taip dead trigger .

itu sahaja. enjoy gaming

Salam Sejahtera.

Hari ni seth nak kongsi dengan korang satu game yang cukup menarik kalau korang ada table PC .untuk andriod sahaja . seth pernah main game ni dan grafik game ini cukup menarik . sangat detail .
DEAD TRIGGER

Game ni adalah permain yang berunsurkan zombie . sangat seronok .

Sedikit screen shot untuk games ini .

Video :




Kalau korang nak korang boleh download di play.google.com

Klik Di Sini . atau korang boleh buka play store dari table korang dan taip dead trigger .

itu sahaja. enjoy gaming

Fish Live [Aplikasi andriod]

Salam Sejahtera

Hari ni seth nak kongsi satu game untuk andriod . nama dia "Fish Live"
Seronok jugak main game ni . kalau korang nak korang boleh download dekat "Sini" (play.google)

Sedikit hurain mengenai game ini .

Raised a fish lately? Play Fish Live and raise, feed and breed lovable fishes!

Fish Live is the game for all fish lovers! Raised a fish lately? Play Fish Live and raise, feed and breed your own lovable fishes!

By playing this game you may find yourself hopelessly addicted to feeding and caring for adorable fishes, decorating your tanks with exotic tropical plants, and inviting others to view them in your own glorious tank.

Furthermore you can mix and match your fishes to make your own special fishes, e.g. ORANGESWING + YELLOWFEST = ?

GAME FEATURES:
- Dozens of adorable fishes to raise including sharks
- Fish come alive in your tank with awesome 3D animations
- Let your imagination run wild with hundreds of decorations, plants and backgrounds
- Simple and easy-to-use tap interface
- Beautiful and detailed graphics
- Visit, clean, feed your friends fishes and level up to become 'top' neighbors


Game ni memang seronok. korang boleh bagi nama pada ikan korang . dan macam-macam lagi .

kalau korang nak korang boleh download dari play.google ok . ada link disediakan di atas .

Salam Sejahtera

Hari ni seth nak kongsi satu game untuk andriod . nama dia "Fish Live"
Seronok jugak main game ni . kalau korang nak korang boleh download dekat "Sini" (play.google)

Sedikit hurain mengenai game ini .

Raised a fish lately? Play Fish Live and raise, feed and breed lovable fishes!

Fish Live is the game for all fish lovers! Raised a fish lately? Play Fish Live and raise, feed and breed your own lovable fishes!

By playing this game you may find yourself hopelessly addicted to feeding and caring for adorable fishes, decorating your tanks with exotic tropical plants, and inviting others to view them in your own glorious tank.

Furthermore you can mix and match your fishes to make your own special fishes, e.g. ORANGESWING + YELLOWFEST = ?

GAME FEATURES:
- Dozens of adorable fishes to raise including sharks
- Fish come alive in your tank with awesome 3D animations
- Let your imagination run wild with hundreds of decorations, plants and backgrounds
- Simple and easy-to-use tap interface
- Beautiful and detailed graphics
- Visit, clean, feed your friends fishes and level up to become 'top' neighbors


Game ni memang seronok. korang boleh bagi nama pada ikan korang . dan macam-macam lagi .

kalau korang nak korang boleh download dari play.google ok . ada link disediakan di atas .

Saturday, August 4, 2012

Dolphine Emulator wii

Salam Sejahtera

Hari ni seth nak ajar korang cara main game yang format elf,dol,gcm,iso,ciso,gcz dan wad . seth dulu ada games format .ISo ni . games naruto . Hanya working kepad games elf,dol,gcm,iso,ciso,gcz dan wad sahaja . bukan untuk games .exe

korang boleh download dekat SINI dan pilih kesesuaian sistem komputer korang .

cara korang nak guna .

1.Korang buka dolphine.exe korang .
2.Korang tekan "Open" (Rujuk Gambar Dibawah)



OK. Lepas tu korang cari games yang korang nak run tu . sebagai contoh seth guna game naruto yang seth download . (ISO)


Korang klik dekat situ dan game korang nati akan berjalan sendiri .

nanti akan keluar dekat list games korang di dalam kotak dolphine tu nanti .

kalau korang tak keluar macam yang dekat atas . korang klik browse dan korang klik pada folder terus . pastikan di dalam folder korang ada game tersebut .

Itu sahaja . korang boleh start main dah .

p/s : nama games naruto tu adalah Naruto Shippuuden Gekitou Ninja Taisen Special .
kalau korang nak . korang boleh download.
Salam Sejahtera

Hari ni seth nak ajar korang cara main game yang format elf,dol,gcm,iso,ciso,gcz dan wad . seth dulu ada games format .ISo ni . games naruto . Hanya working kepad games elf,dol,gcm,iso,ciso,gcz dan wad sahaja . bukan untuk games .exe

korang boleh download dekat SINI dan pilih kesesuaian sistem komputer korang .

cara korang nak guna .

1.Korang buka dolphine.exe korang .
2.Korang tekan "Open" (Rujuk Gambar Dibawah)



OK. Lepas tu korang cari games yang korang nak run tu . sebagai contoh seth guna game naruto yang seth download . (ISO)


Korang klik dekat situ dan game korang nati akan berjalan sendiri .

nanti akan keluar dekat list games korang di dalam kotak dolphine tu nanti .

kalau korang tak keluar macam yang dekat atas . korang klik browse dan korang klik pada folder terus . pastikan di dalam folder korang ada game tersebut .

Itu sahaja . korang boleh start main dah .

p/s : nama games naruto tu adalah Naruto Shippuuden Gekitou Ninja Taisen Special .
kalau korang nak . korang boleh download.
 

About

Site Info

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tutors Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Converted To Community Galleria by Cool Tricks N Tips